Bayır-Bucak Türkmen Komutanı Ahmet Arnavut ve Suriye Türkleri Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Urlu, Bayır-Bucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına gösterilen duyarlılık nedeniyle Kırşehir'e geldi.

"ALLAH, KABE VE TÜRK MİLLETİ OLDUKÇA.."

Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü başlattığı kampanya dolayısı ile ziyaret eden heyet, bölgede yaşananları şöyle anlattı:

"Türkiye halkına selamlarımızı iletiyoruz. Türkmen Dağı 4.5 yıl oldu savaş içerisinde. Rus, Irak, Hizbullah hepsi bir oldu, Türkmenler Suriye halkının içerisinde savaş yapıyor. Düşman bahçelerimizi ormanlarımızı yaktı. Büyük mayınlar atarak evlerimizi yıktı, okul cami kalmadı. Türkmen Dağı'nın evlerinin yüzde 95'i oturulamaz durumda Hazar Denizi'nden Suriye'ye denemek için silah atıyorlar."

Kırşehir'de öğrencilerin de başlatılan kampanyaya destek verdiğini ifade eden Bayır-Bucak Türkmen Komutanı Ahmet Arnavut, "Siz kuvvetli iseniz biz de kuvvetli ve sağlamız. Allah, Kabe ve Türk milleti oldukça bizler korkmayız" dedi.

Bölgede yaşayan insanların ne tür ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Suriye Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Urlu ise bölgedeki insanların önceliğinin konserveye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Heyeti ağırlayan Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise yaptığı konuşmasında, "Osmanlı'dan kalan ecdat yadigarı olarak Suriye'de bıraktığımız kardeşlerimiz orada yaşıyorlar sayıları ise 2.5 milyon civarında dillerini ve kültürlerini muhafaza ediyorlar. Türkiye'deki kardeşleri ile birebir temas halindeler" ifadelerini kullandı.

Vali Necati Şentürk, yaptığı kabulde heyete Kur'an-ı Kerim ve bayrak hediye etti. Kırşehir'e başlatılan kampanyaya teşekkür için gelen heyet Kırşehir Belediye Başkanı ve Esnaf Odaları Birliğini de ziyaret etti.