Swindon’da yaşayan 32 yaşındaki Kate Morton, hasta olan anne ve babasının 300.000 lirasını kumar bağımlılığı yüzünden kaybetti. Babası geçirdiği bir kaza sonrası beyninden hasar görünce ve annesine de demans teşhisi konulunca ailenin bütün mal varlığının kontrolünü üzerine alan Morton, dört buçuk yıl içinde banka hesabındaki bütün parayı kumar oynamak için kullandı.
 
Ailesinin parasını kişisel ihtiyaçları ve çoğunlukla da kumar için harcayan Kate Morton, hırsızlık suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede 3 yıl ceza aldı.
 
Morton’un babası John Wilmot, 1999’da geçirdiği bir kaza sonucu beyin hasarı alarak çalışamaz hale gelmiş ve büyük bir tazminat almıştı. Hafızası çok kuvvetli olmadığından eşi Jacqueline, bir avukat tutarak para idaresini ona bıraktı. Ancak 2008 yılında o da bir beyin kanaması geçirip demans (bunama) hastası olunca yönetime yavaş yavaş el koyan  hayırsız evlat Kate, 4,5 yıl içinde ailesinin tüm parasını  kumarda harcadı.
 
 Babası, annesinin hiçbir şeyden haberi olmadığını ve bu durumun en azından bu duruma üzülmediğini söyleyerek tek tesellisini dile getirdi.