Şiddetli kum fırtınasından kaynaklı elektrik ve su kesintileriyle mücadele eden Ahvaz halkı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Çevre Koruma Kurumu Başkanı Masume İbtikar'ın istifasını istedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani günlerdir şiddetli kum fırtınasından kaynaklı elektrik ve su kesintileriyle mücadele eden Huzistan eyaletini ziyaret etti. Ruhani'nin ziyareti sırasında halk günlerdir Ahvaz Valiliği önünde sürdürdükleri protesto gösterilerine devam etti. Gösteriler sırasında güvenlik güçlerinin yoğun bir şekilde alanda bulunduğu görüldü.

İran’ın güneybatısında Arap nüfusun yoğun olduğu Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz kentinde halk, bölgedeki çevre krizine karşı yetersiz kaldığı gerekçesiyle Ruhani'nin yardımcısı ve Çevre Koruma Kurumu Başkanı İbtikar'ın istifasını isterken petrol zengini eyaletin petrolden elde edilen gelirden payının artırılmasını talep etti.

Ruhani'nin ziyareti sırasında daha önceki ziyaretlerinin aksine "hoş geldiniz" pankartlarının açılmaması ve halkın İran Cumhurbaşkanını karşılamaması dikkati çekti.

Halk Karun Nehri'nin taşınmasına karşı

Halk ayrıca bölgedeki Karun Nehri'nin sularının İsfahan ve diğer eyaletlere taşınmasına da çevredeki göletlerde kuraklığa yol açması nedeniyle karşı çıkıyor.

Kum fırtınasından kaynaklı hava kirliliğinden etkilenerek hastanelere kaldırılan kişilerin sayısı resmi olarak belirtilmese de Ahvaz İmam Humeyni Hastanesi'nden adını vermek istemeyen bir doktor, AA muhabirine, son günlerde her yaştan bir çok hastanın solunum şikayetiyle hastaneye müracaat ettiğini söyledi.