Afganistan'da bir Türk inşaat şirketinin çalışanlarını taşıyan minibüs, intihar saldırısının hedefi oldu. Saldırıda 2'si mühendis 3 Türk hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Associated Press'in haberine göre, olay bu sabah saatlerinde ülkenin doğusundaki Nangharhar vilayetinde meydana geldi. Vilayet sözcüsü Ahmed Ziya Abdülzayi, Türk işçilerin Behsud kasabasındaki şantiyeye giderken saldırının gerçekleştiğini açıkladı. Abdülzayi, intihar bombacısının bir motosiklet kullandığını, minibüsün yanına gelerek üzerindeki bombayı patlattığını, 3 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin de yaralandığını söyledi.

TALİBAN: SALDIRIYI BİZ YAPMADIK

Afganistan’da sabah saatlerinde yaşanan bombalı saldırıda 3 Türk’ün hayatını kaybetmesi sonrası İHA muhabirinin telefonla ulaştığı Taliban sözcüsü Zahibullah Mücahit hayatını kaybeden 3 Türk’e yönelik saldırıyı Taliban’ın gerçekleştirmediğini belirtti.
Sözcü Mücahit açıklamasında saldırıyı Taliban’ın gerçekleştirmediğini ve Taliban’ın da saldırıyı kim ya da kimlerin gerçekleştirdiği yönünde soruşturmasını sürdürdüğünü belirtti.
Afganistan’ın Celalabad vilayetinde sabah saatlerinde yaşanan bombalı saldırıda 3 Türk hayatını kaybederken 1 Türk de yaralanmıştı. Saldırı yol kenarında duran bir motosiklete koyulan uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu meydana gelmişti.



KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'da faaliyet gösteren EMTA İnşaat Şirketi çalışanlarını Kabil'e yaklaşık 150 kilometre mesafede, Celalabad vilayetindeki şantiyeye taşıyan servis taşıtına yönelik bu sabah uzaktan kumandalı bombayla yapılan saldırıda şirket çalışanlarından Fuat Taş, Ümit Ünal ve Halil Gül'ün hayatını kaybettiği ve Ahmet Şahinoğlu'nun yaralandığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşımıza acil şifa diliyoruz. Faili henüz bilinmeyen bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Afganistan makamlarının ivedilikle bu terör eyleminin faillerini yakalayarak adalete teslim etmelerini bekliyoruz.
Diğer yandan, dost ve kardeş Afganistan'a her alanda yardımcı olmak hususundaki irademiz muhafaza edilmektedir."