Terör örgütü YPG’ye silah yağdıran ABD’nin Suriye’deki kirli planını Washington Post gazetesi duyurdu. Habere göre ABD’nin amacı Suriye’nin kuzeyinde YPG merkezli devlet kurmak

Türkiye-Rusya-İran üçlüsü, Astana görüşmeleri ve Soçi zirvesiyle Suriye'deki çatışmasızlık ortamını yaygınlaştırıp uzatmayı hedeflerken, Washington Postgazetesinin haberine göre ABD ise Suriye'de Kürt devleti kurmayı hedefliyor. Karen De Young ve Liz Sly imzalı haberde, ABD askerlerinin yıllarca Suriye'de kalabileceği ve hatta PKK'nın Suriye kolu YPG'nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) 'bölgesel yönetim' kurduracağı iddia edildi.

'DEAŞ BİTMEDİ' TEZİ
Habere göre ismi açıklanmayan Amerikalı güvenlik yetkilileri, "Amerikan askerleri Suriye'de kalmaya devam edecek, Esad hükümetinin yanı sıra, ülkenin kuzeyinde bir de SDG yönetimi olacak" bilgilerini aktardı. Bir taşla iki kuş vurulacağını savunan yetkililer, ABD'nin böylelikle hem Esad yönetimine baskı kurmayı hem de İran ve Rusya'nın bölgedeki gücünü kırmayı hedeflediğini öne sürdü. ABD'nin bu hedefini gerçekleştirmek için ise "DEAŞ'la mücadele henüz sona ermedi" tezini canlı tutacağı iddia edildi.

ABD ile terör örgütü YPG ve DEAŞ arasındaki kirli ilişki

'ÖYLECE ÇEKİP GİTMEYECEĞİZ'
Makalede, Suriye'deki Amerikan askerlerinin resmi sayısının 503 olduğu belirtildi. Ancak yüzlerce özel harekat gücü, hava kontrol personeli, topçu ve askeri personelle birlikte Suriye'deki gizli ABD askeri sayısının açıklananın çok üzerinde olduğu kaydedildi. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in "Öylece çekip gitmeyeceğiz. Askeri savaşı verdikten sonra geri kalanlara 'iyi şanslar' diyemeyiz" sözlerini hatırlatan gazete Washington Merkezli New American Studies adlı düşünce kuruluşu uzmanı Nicholas Heras'ın "Suriye'deki Amerikan misyonuna bir görev süresi biçilmeyerek, ABD'nin bölgedeki müdahalesinin önümüzdeki yıllarda süreceğini düşünebiliriz" düşüncesine yer verdi.

TÜRKİYE: YPG'YE YER YOK
Suriye'de gelinen son nokta Türkiye'nin terör örgütlerine karşı müsamaha göstermeme tezinin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. DEAŞ'la mücadele bahanesiyle bölge halkına zulmeden PKK'nın Suriye kolu YPG, şimdi de Suriye'yi bölüp bölgeye daha da fazla istikrarsızlık getiren bir maşa oldu. , önceki gün Soçi'de, bu tehlikeye işaret ederek "Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüyle, ülkemizin milli güvenliğine kasteden terörist unsurların süreçten dışlanması, Türkiye olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir. Bu ülkeyi bölmeye çalışan eli kanlı bir çeteyi meşru bir aktör olarak göremeyiz" dedi.