ABD'nin Kuzey Karolina Eyaleti'ndeki sessiz bir mahallede bir eve silah saldırı düzenlendi.

Saldırıda 23 yaşındaki Deah Barakat, eşiYusor Muhammed ve onun kardeşi Razan Muhammed öldürüldü.

Polis, sabah saat 5 sularında çoğunlukla akademisyenlerin ve öğretim görevlilerin kaldığı bir apartmana baskın düzenleyen silahlı kişinin, burada oturan 3 Müslüman gence ateş ettiğini ve olay yerinden kaçtığını söyledi. Saldırının ardından gençlerin kaldığı daireye gelen komşular yerde yatan 3 cesedi gördü. Acil bir şekilde hastaneye kaldırılan Deah, Yusor ve Razan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırganon 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks olduğu öğrenildi. Hicks, kasten 3 kişiyi öldürme suçundan yakalandı.

Saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Barakat, Kuzey Karolina Üniversitesi'nde Diş Hekimliği okuyordu. Barakat'ın Filistinli çocukların diş tedavisi içinde gönüllü olduğu öğrenildi.

EYLÜL'DE ATTIĞI TWEET

Barakat'ın Eylül ayında attığı bir tweet'te 'İnsanların 'Yahudileri öldürelim' ya da 'Filistinlileri öldürelim' diyerek çözüm arayışına girme çabası çok üzücü' demişti.

TWİTTER'DA GÜNDEM

ABD'de Müslüman aileye yönelik katliam twitter'da da en çok konuşulan konulardan oldu. #ChapelHillShooting etiketini açan kullanıcılar saldırıya tepki yağdırdı.

RAZAN YENİ MEZUNDU
Saldırıda Deah Barakat'ın baldızı Razan henüz yeni mezun olmuştu. Üniversiteden derece ile mezun olan Razan, Mimarlık ve Çevre Tasarımı okuyordu.