Obama yönetimi, hazırladığı tehdit videolarıyla ses getiren IŞİD'e, Hollywood'la işbirliğine giderek yanıt vermeyi planlıyor. Bu işin öncülüğünü ise, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry üstlendi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye krizini çözmek ve IŞİD'i yenilgiye uğratabilmek için dünya lideriyle ardı arkası kesilmeyen görüşmeler gerçekleştiyor. Yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Kerry, IŞİD'le mücadeleye yeni bir ivme kazandırmak için harekete geçti. John Kerry, politikacılar kadar hatta belki onlardan daha çok etkili bir grup olan Hollywood yöneticileriyle işbirliğine hazırlanıyor.

Kerry, Universal stüdyolarında Hollywood'ın en önemli yapımcılarıyla bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi Görüşmede, Hollywood'un IŞİD'le propaganda savaşında nasıl daha etkili kullanılabileceği ele alındı. Görüşmeye katılan bir kişi, konuşulanları tam bir beyin fırtınası olarak nitelendirdi.

IŞİD'le propaganda savaşına çok yakında Hollywood starlarının dahil olması bekleniyor. IŞİD, yaptığı profesyonel videolarla özellikle sosyal medyada ses getiriyor. Ve bu videolar sayesinde üye sayısını artırıyor. IŞİD'in bu videoları hazırlayanlara, militanlarından daha çok ücret ödediği söyleniyor.