Uganda’da Victoria Gölü sahilinde altı kişinin katili olduğu düşünülen  dev timsah yakalandı.
Beş buçuk metrenin üzerindeki ve yaklaşık bir ton ağırlığındaki canavar, vahşi yaşam memurları tarafından sağ olarak ele geçirildi. Son kurbanının iki çocuk babası Bosco Nyasi olduğu tahmin edilen timsahın 80 yaşında olduğu belirtiliyor.



Öldürdükleri dışında pek çok balıkçıyı da yaralayan hayvanın insan etinin tadını aldıktan sonra durdurulmasının zor olduğu ve mutlaka daha güvenli bir bölgeye nakledilmesi gerektiği söylenen timsah için başlatılan arama çalışması sonuç verdi.

Korucular tarafından dört gün boyunca aranan timsah büyük bir parça et ve kancalı halatlar yardımıyla köşeye sıkıştırıldı ve Kakira köyünden gelen yüzlerce insanın bakışları arasında yakalandı. Timsah buradan, Murchison Şelaleleri milli parkına transfer edilecek.


Şu ana kadar yakalanan en büyük timsahlardan biri olan hayvan, Filipinlerde yakalanan 6,5 metre uzunluğundaki dünya rekortmeni timsahtan sadece 47kg daha hafif.

Afrika’da su aygırları ve arslanların ardından en tehlikeli üçüncü tür olan timsahlar yılda 275 ila 745 saldırıdan sorumlu tutuluyorlar.