Suriyeli muhalif bir gözlem kuruluşu ise Rusya'nın hava saldırılarında şu ana kadar tahminen üçte biri sivil olmak üzere 370 kişinin öldüğünü söylüyor.

 
Hükümet güçleri 30 Eylül'de başlayan Rus hava desteği ile birlikte ülkenin ikinci büyük kenti Halep de dahil beş ayrı cephede harekete geçti. BM İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi'nden Vanessa Huguenin "Hükümet güçlerinin son bir kaç gün içinde başlattığı saldırı harekatı ardından Halep'in güney batısındaki yerleşimlerden yaklaşık 35 bin kişinin kaçtığı haberleri geliyor" diye konuştu.
 
Huguenin bu bölgelerden batıya doğru kaçan onbinlerin başka ailelerin yanında ya da geçici barınaklarda kalmaya başladıklarını ve kış yaklaşırken acilen gıda, barınak ve eşya ihtiyacı içinde olduklarını söyledi.
 
BBCTürkçe'nin haberine göre şu ana kadar Türkiye sınırına doğru yoğun bir kaçış gözlenmedi.
 

Suriye'de 2011'de başlayan çatışmalar yüzünden 250 bini aşkın insan öldü, milyonlarcası evlerinden kaçmak zorunda kaldı.

RUS BOMBARDIMANI

Rusya hava kuvvetleri Eylül sonundan bu yana Suriye hükümet güçlerine destek amaçlı 500'den fazla hava akını düzenledi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı muhalif kuruluş, Rus bombardımanında şu ana kadar en az 120'si sivil olmak üzere toplam 370 kişinin öldüğünü söylüyor.
 
Bu sayıya Pazartesi günü hükümetin kalelerinden Lazkiye'nin kuzeyinde yürütülen bombardımanda öldürülen bir kısmı sivil 45 kişinin de dahil olduğu kaydediliyor.

İRANLI MİLİS KORKUSU

Suriyeli muhalif Maamun el Hatip, insanların Suriye ordusu ile birlikte savaşan İranlı milislerin köylerine gireceği korkusuyla kaçtığını söyledi.

Devlet Başkanı Esad'ın müttefiklerinden İran'ın Suriye'ye yüzlerce savaşçı gönderdiği söyleniyor.