170 bin Filistinlinin barındığı Yermük mülteci kampı, iç savaştan bu yana bir çok kez bombalı saldırılara hedef olmuş ve binlerce Filistinli kampı terk etmek zorunda kalmıştı.
 
Son bir yıldır kuşatma altında tutulan Yermük mülteci kampında insan hakları izleme örgütlerinin raporlarına göre 3 aydır gıda ve ilaç stokları tükenmiş durumda.
 
Kuşatma altındaki kampa gıda girişi sağlanamazken 41 Filistinlinin açlık ve ilaçsızlık nedeniyle hayatlarını kaybettikleri açıklandı.
 
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, 41 kişiden 24'ünün beslenme yetersizliği nedeniyle, geri kalan 17 kişinin ise tedavi göremedikleri için can verdiklerini duyurdu.
 
Ölenlerin 13'ünün kadın ve çocuk olduğu belirtilirken hayatını kaybedenlerin arasında bir günlük bir bebek de olduğu vurgulandı.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Cuma günü Suriye'deki açlık nedeniyle meydana gelen ölümlere dikkat çekmiş, Yermük mülteci kampındaki Filistinlilerin açlıktan hayatlarını kaybettiklerini söylemişti.
 
Yermük'teki Filistinlilerin kuşatmanın devam etmesi halinde önümüzdeki günlerde daha büyük felaketlerle karşılaşabilecekleri uyarısı yapıldı.
 
Gazze'de binlerce Filistinli, Yermük'teki akrabaları için destek gösterisi düzenlerken, uluslararası kamuoyundan açlık ölümleriyle ilgili tepki gelmedi.
 
Suriye'de geçtiğimiz aylarda da kuşatma altındaki bir çok bölgede açlık nedeniyle ölümler başlamış ve gıda stokları tamamen tükenen, yiyecek ekmek alabilmek için rejimin kuşatması altındaki semtlerden çıkamayan Suriyeliler, ağaç yaprakları, kedi ve köpek eti yemek zorunda kalmışlardı.