Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Azez ile Cerablus arasında yaklaşık 400 bin Türkmen'in yaşadığını belirterek, "PYD, bu bölgenin demografik yapısını değiştirmek istiyor" dedi.

Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin son günlerde Suriye'nin batısına yöneldiğini anımsattı.

Cerablus'un güneyindeki Teşrin barajının, DAEŞ'ten PYD'ye geçtiğini vurgulayan Mustafa, "Bunların asıl amacı Cerablus'a girebilmek. Azez ile Cerablus arasında yaklaşık 400 bin Türkmen yaşıyor. PYD, bu bölgenin demografik yapısını değiştirmek istiyor. Dolayısıyla 400 bin Türkmen tehdit altında" diye konuştu.

Mustafa, Türkmenlerin haklı davalarında mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.

PYD'nin, daha önce Tel Abyad bölgesinde yaşayan Türkmen ve Arapları topraklarından sürdüğünü anlatan Mustafa, şöyle konuştu:

"Savaş suçu işledikleri, insan haklarını ihlal ettikleri zaten uluslararası raporlarla da belgelendi. Aynı şeyi şimdi Azez-Cerablus hattında yapacaklar. İşimiz zor ancak topraklarımızı savunmak zorundayız. Biz hiç kimseye saldırmıyor, haklı davamızda sadece kendimizi savunuyoruz. PYD şimdi Teşrin barajı çevresinde bekliyor bundan sonra DAEŞ'in elindeki Münbiç kentini almaya çalışacaklar. Sadece Münbiç'te 50 bin Türkmen yaşıyor ve hepsi tehdit altında bulunuyor."

"Türkmenlerin kökünü kazımak istiyorlar"

Suriye'de varoluş mücadelesi verdiklerini dile getiren Mustafa, dünyanın artık bu katliamları görmesi gerektiğini söyledi.

Rus uçaklarının, Türkmenlerin yaşadığı Hama ve Humus kırsalında Türkmen katlettiğini anlatan Mustafa, "Rusya, DAEŞ, Esed ve PYD, Türkmenlerin kökünü kazımak istiyor. 4 cephede savaşmamıza rağmen topraklarımızı teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Mustafa, baştan beri DAEŞ ile mücadele etmelerine rağmen PYD'ye verilen desteğin kendilerine verilmediğini ifade etti.