Tüm ülkeyi hatta dünyayı ayağa kaldıran  Elm Konukevi skandalındaki mağdurlardan biri ilk kez konuştu. Aradan geçen 32 yıl içinde ilk ağızdan duyulan ilk açıklama özelliği taşıyan itiraflar dehşet verici.
Adının Lee Towsey olduğu söylenen kişi söz konusu evin çocuk istismarı için kurulmuş özel müşterileri olan bir yer olduğunu ve kendisinin de bu erkek özel müşterilere seks hizmeti sağladığını itiraf etti.

O yıllarda daha 16 yaşındayken oldukça kötü bir şöhreti olan evde masör olarak çalıştığını söyleyen Lee Towsey kendisinden cinsel istismar sağlandığını ifade ediyor.

Söz konusu evle ilgili bilgi sahibi olan polis memurlarının kendisini uyardığını söyleyen Lee Towsey kendisine “burada gördüğün duyduğun her şeyi unut” emrinin verildiğini de belirtiyor. Hatta evin müşterisi olan polislerle ilk kez birlikte olduğunda polis memurlarının kendisine para teklif ettiğini de anlatıyor.

Üstelik Lee Towsey skandalın en çok konuşulan isimlerinden politikacı Liberal Parti üyesi Cyril Smith’in söz konusu evde erkek çocuklarla bilikte olduüunu ve o erkeklerden birinin kendisi olduğunu da itiraf etti.

Skandal eve gelen müşteriler arasında politkacıların, pop starların olduğu biliniyor. Hatta erkek polis memurların bile buraya geldiği ve evin sahibi Carole Kasir’den susması için para aldığı belirtiliyor.

1982 yılında eve düzenlenen bir baskınla ortaya çıkarılan skandalın ardından hakkında dava açılan evin işletmecisi Carole Kasir hapis cezası aldı. Ancak hakkındaki yargılamaların aniden düşmesiyle Kasir cezasını çekemeden 1990 yılında hayatını kaybetti.

Skandalın en çok konuşulan ismi Cyril Smith ise erkek çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla yargılandı. Siyasi hayatı 1988 yılı itibariyle sona eren Smith 2010 yılında 82 yaşındayken hayatını kaybetti.