İngiltere'de yaşayan 19 yaşındaki Jacqui Beck, 2 yıl önce sırt ağrılarından ötürü doktora gitti.

Kendisine bir takım kontroller yapılan Beck, dünyada çok nadir görülen bir durumu olduğu ortaya çıktı.

Yapılan testler sonucunda, vajinasının olması gereken yerde sadece bir 'çukur' olduğu tespit edildi.

17 yaşında vajinasının olmadığını öğrenen Jacqui Beck, o an yaşadıklarını şöyle anlattı: "Doktorların bir hata yaptığını düşündüm. Bir kadın olarak hamile kalamayacağımı öğrenmek, kendimi ucube gibi hissetmeme yol açtı.

19 yaşındaki Beck'in rahatsızlığı 5 bin kadında bir rastlanabilir durum. Kadınların genital bölgesi tamamen normal görünmesine rağmen, vajinası olmuyor.

Tıp dilinde MRKH olarak adlandırılan bu hastalık için tedavi yolu mevcut. Kadınlara vajinal kanal oluşturuluyor. Tabii bu süreç kolay olmuyor.

BU NASIL BİR HASTALIK?

Uzmanlara göre, MRKH hastası kadınlarda dışarıdan herhangi bir anormallik bulunmuyor. Yani dış görünüşte normal cinsel organa benzeyen bir girinti ve sidik deliği bulunuyor, ancak rahim, vajina ve vajina ağzı bulunmuyor.

İki yıldır tedavi gören Jacqui Beck hastalığı hakkında bilinç oluşturmak için medya ile konuşmayı kabul ettiğini açıkladı.

Beck, Londra'daki tedavi sürecini ise şöyle anlatıyor: "Hastanede benimle aynı hastalığa sahip kadınlarla konuşmak, kendimi iyi hissetmemi sağladı."