Gazze ve Filistin'deki zulümlerini hız kesmeden devam ettiren İsrail, askere taş attığı gerekçesiyle 16 yaşındaki Muhammed Mehdi Süleyman adlı Filistinliye müebbet hapis kararı verecek.

Filistinli Esirler Derneği'nden yapılan açıklamaya göre İsrail mahkemesinde hakim karşısına çıkacak olan Filistinli, İsrail'in elinde bulundurduğu en küçük esir olma özelliğine sahip. İsrail hükümetinin yaptığı bu ‘insanlık dışı' uygulama ise bazı çevrelerin tepkisini çekti.

Esirler Derneği İsrail hükümetinin elinde bulunan 16 yaşındaki çocuk için yapılan bu zulmü daha önce görülmemiş bir uygulama olarak nitelendirdi.

16 yaşındaki Muhammed Mehdi Süleyman İsrail güçlerine taş atıp bir askerin hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle İsrail güçleri tarafından Mart ayında bir gece Haris köyündeki evi basılarak ailesinin gözü önünde tutuklandı. Gözaltına alınan Muhammed Mehdi Süleyman'a yapılan tahkikin ardından İsrail Askeri Mahkemesi tarafından 25 yıldan ömrünün sonuna kadar hapsi istendi.

SU YERİNE ALKOL VERİLİP İTİRAF ETMESİ SAĞLANDI

Filistinli Esirler Derneği Mehdi'yi ‘dünyanın en küçük esiri' olarak nitelerken küçük çocuğa yapılan uygulamalar ise İsrail güçlerinin insanlık dışı faaliyetlerini gözler önüne serdi. Bir gece evi basılıp gözaltına alındıktan sonra ailesinden uzaklaştırılan Mehdi aylar boyunca İsrail askerlerinin işkencelerine maruz kaldı. Hatta İsrail askerlerinin konuşmak istemeyen Muhammed Mehdi'ye su yerine içki içirerek suçunu itiraf etmesini sağlamak istediği belirtildi.

Yetkililer Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yardım bekledi ve 16 yaşındaki Muhammed Mehdi Süleyman'ın insanlık dışı uygulamalardan kurtarılmasını istedi.