Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Ekim'deki toplantının, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin anlaşması gereği düzenleneceği belirtildi.
Lozan'daki gerçekleştirilecek toplantıya, Rusya, ABD ve bazı bölge ülke dışişleri bakanlarının katılacağı bildirilen açıklamada, "Toplantıda Suriye krizinin çözümü konusunda atılacak olası ek adımlar görüşülecek." ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan CNN International'a özel mülakat veren Lavrov, Rusya, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın toplantıya katılması gerektiğini söyledi.
Lavrov, bu toplantıyla geçen ay askıya alınan Rusya-ABD anlaşmasında yer alan prensipler temelinde bir diyaloğun başlatılmasını ümit ettiğini belirtti. 
Kerry, Lozan ve Londra'ya gidiyor
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kerry’nin 15 Ekim’de Lozan’a, 16 Ekim’de ise İngiltere başkenki Londra’ya gideceği belirtildi.
Bakan Kerry’nin yapacağı ziyaretlere dair detaylı bilginin paylaşılmadığı açıklamada, “Bakan Lozan’da önemli müttefiklerimizin dışişleri bakanları ve Londra’da ise bölgesel ve uluslararası önemli müttefiklerle bir araya gelerek, şiddetin azalması ve insani yardımların ulaşımı dahil üzere çok taraflı olarak Suriye krizinin çözümü konularını ele alacak.” ifadesine yer verdi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün yazılı bir açıklama yaparak 15 Ekim'de Lozan’da gerçekleştirilecek toplantının, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kerry'nin anlaşması gereği düzenleneceğini açıklamıştı.