14 ay pasifik okyanusunda oradan oraya sürüklenmesinin ardından geçtiğimiz günlerde küçük bir adada kıyıya vuran adamın ilk fotoğrafları yayınlandı. Adamın hikayesi ise tüyler ürpertiyor.
Jose Salvador Albaniaga adlı balıkçının hikayesi tüyler ürpertiyor. Aralık 2012'de bir tayfasıyla Meksika'dan El Salvador'a gitmek üzere yola çıktı. Ancak 7 metrelik küçük tekne yolda arızalandı ve açık denizde kontrolsüzce sürüklenmeye başladı.

Yaşı 15 ile 18 arasında olduğu düşünülen genç arkadaşı açlığa ve acımasız güneşe 4 hafta dayanabildikten sonra öldü. Jose Salvador Albaniaga ise pes etmedi ve açık denizde tam 14 ay hayatta kalmayı başardı.

Albaniaga'nın ilk açıklamaları ise durumunun ne kadar zor olduğunu ortaya koydu; "Çok bir şey hatırlamıyorum. Sadece deniz, deniz ve daha fazla deniz..." Geçen bu 14 ayda sadece El Salvador'da yaşayan ailesini ve 10 yaşındaki kızını düşündüğünü belirten balıkçı, hayatta kalması için en büyük gücü buradan aldığına vurgu yaptı.

Talihsiz adam okyanusta oradan oraya sürüklendiği süre boyunca tekneye gelen kuşları yakalayarak, balık tutarak, kablumbağa kanı ve kendi idrarını içerek hayatta kalabildi.

Albaniaga'nın ilk kontrollerini yapan doktorlar, açık denizde geçen bu kadar çok zamanda yaşanan psikolojik savaşın fiziksel savaştan daha zor olduğuna dikkat çekti. Talihsiz adamın yaşı dahil bir çok şeyi unutması bu psikolojik savaşın ne kadar çetin geçtiğinin göstergesi.

Jose Salvador Albaniaga, 7 metrelik teknesiyle tam 13 bin kilometre sürüklendikten sonra Pasifik Okyanusu'nda küçük bir adada kıyıya vurmasının ardından bulunabildi.