Mina’daki Muaysım Hastanesi Morgu’nda otopsi çalışmalarını sürdüren Suudi yetkililer, cesetleri parçalandığı için tanınmaz halde olan 37 kişinin organ parçalarını toparlamak için ülke temsilcilerinden fotoğraf ve eşya bilgileri konusunda yardım istedi.


Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri dün akşam 17.00 itibariyle kazada ölen 107 kişiden 70’inin kimliklerinin belirlendiğini, 37’sinin kimlik tespit işlemlerinin devam ettiğini açıkladı

.Kazada bazı cenazelerin tanınamayacak hale gelmesi, kimlik tespit işlemlerini zorlaştırıyor. Kimliği belirlenemeyen ceset parçaları ile doku örnekleri ve parmak izi alınıyor. Suudi Arabistan’a havaalanlarından girilirken her hacı adayından alınan parmak izlerinin cenazelerdeki parmak izleriyle karşılaştırılması yöntemiyle çalışmalar yürütülüyor.

Ancak uzayan işlemler nedeniyle Suudi yetkililerle ölenlerin yakınları arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespitinin tamamlanmasının ardından yarından itibariyle Muaysım Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi. 

KAYIP OLAN TÜRK HACI ADAYI HENÜZ BULUNAMADI 

Kazada hayatını kaybettiği eşi Feride Kovaağaçlı tarafından beyan edilen ancak olayın yaşandığı andan itibaren kayıp olduğu bildirilen Türk hacı adayı Erol Kovaağaçlı’ya henüz ulaşılamadı. 

SUUDİ KRALI SELMAN HAREM’DE İNCELEME YAPTI 

Bu arada Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, Mekke-i Mükerreme’de , kazanın olduğu Harem-i Şerif’in Safa-Merve arasındaki bölümünde incelemelerde bulundu. Kral Abdülaziz, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Mekke’den ayrıldı. 

KAZANIN OLDUĞU ALANA İSKELE KURULDU 

Kazanın meydana geldiği alanda en üst kattaki beton zemindeki hasarı onarmak için bir gün içerisinde yeni bir iskele kuruldu. Bu arada geçici platformun ilk katı da yeniden tavaf için açıldı.