TÜRKİYE’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf’ın İran’daki ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani’nin başkent Tahran’daki milyar dolarlık dev bir alışveriş ve eğlence merkezi projesi iptal edildi. İptal kararına sert tepki gösteren Zencani, "Kimsenin zorbalık yapmasına izin vermem" dedi.
İran asılı işadamı Rıza Sarraf’la ticari ilişkisi nedeniyle son günlerde adı Türkiye’de de gündeme gelen Babek Zencani’nin başkent Tahran’daki kazı çalışmaları süren projesinin ruhsatı iptal edildi.
Zencani, 'İran Zemin' olarak adlandırılan proje kapsamında, başkent Tahran’da çatısı bahçe şeklinde olan 27 katlı dev bir alışveriş ve eğlence merkezi yapmayı planlıyordu.
Tahran Belediye Konseyi, geçen hafta aldığı bir kararla, alçak katlı binaların bulunduğu bir alanda dev bir gökdelenin yapılamayacağını belirterek projenin iptaline karar verdi.
Projenin iptaline sert tepki gösteren Zencani, "Kimseye zorbalık yapmaya ve mantıkdışı eylemde bulunmaya müsaade etmeyeceğim"  dedi. Zencani’nin yargıya gitme hakkı bulunuyor.
İran’daki bazı medya kuruluşları, Zencani’nin geçen hükümetteki etkisini kullanarak söz konusu projenin ihalesini kanunsuz şekilde elde ettiğini iddia ediyor.
İran medyası, Zencani’nin eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın gitmesiyle hükümet nezdindeki desteğini kaybettiğini ileri sürüyor.
İptalin, Türkiye’deki olaylar ve Babek Zencani hakkındaki suçlamalarla alakasının olmadığı düşünülüyor.