Ali RUHLUEL/LEFKOŞA, ()- ZAFER Bayramı’nın 92'nci Yıldönümü, KKTC'de de törenlerle kutlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün de kutlandığı etkinlikler kapsamında, Başkent Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmi geçit töreni gerçekleştirildi.
Tören, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşliğinde tören birliklerini denetleyerek, halkın bayramını kutladı. Tören, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Kurmay Yüzbaşı Yavuz İduğ’un konuşmasının ardından resmi geçitle tamamlandı. Törende, Türkiye ve KKTC bayrakları açıldı, Ulu Önder Atatürk’ün fotoğraflar ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı dövizler taşındı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına törende konuşma yapan Piyade Kurmay Yüzbaşı Yavuz İduğ, Büyük Taarruz’un Türk ulusunun tarihinde büyük bir zafer olarak yer aldığına işaret ederek, onur ve gururla kutladıkları bu günün, tarihte benzeri görülmemiş bir zafer olduğunu vurguladı.
İduğ, KKTC’de de bu önemli günü mücahit Kıbrıs Türk halkıyla kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, 92 yıl önce bugün bir zafer kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi hakkında bilgi verdi. 30 Ağustos zaferiyle Türkiye Cumhuriyeti temellerinin de atıldığını vurgulayan İduğ, 30 Ağustos’un ayrıca, Türk ulusunun, ülkesinin toprakları işgal altındayken bile birlik beraberliğini bozmadığını gösterdiğini, bugünün bir zafer, diğer uluslar için sembol ve emsal olduğunu kaydetti.
Milletin azim ve kararlılığı karşısında kimsenin duramayacağını ifade eden İduğ, Türk Silahlı Kuvvetleri Günü olarak da kutlanan bu günde, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak geçmişte olduğu gibi şimdi de Türk ulusunun en büyük güvencesi olduklarını belirtti. İduğ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatan toprakları ve bayrağa karşı her türlü tehdidi karşılamaya hazır olduklarını belirtti ve vatanın birlik ve bütünlüğünü sağlamanın en büyük güvencesi olduğunu kaydetti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile tüm aziz şehitleri anan İduğ, gazileri de şükranla anarak, Türk ulusunun zafer bayramını kutladı.

FOTOĞRAFLI