Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, "Yunan adasına ayak basacak olanlar, geri dönecekler mi görürüz" dedi.
TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ
Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, yaşanan Kardak krizine dair açıklamada bulundu. Yunan medyasına konuşan Kammenos, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Genelkurmay Başkanı Kardak'a çıkmak isteseydi çıkardı" açıklamasına yanıt verdi. Kammenos, "Yunan adasına çıkamazlar. Buna karşı çıkılacaktır. Yunan adasına ayak basacak olanlar, geri dönecekler mi görürüz" ifadelerini kullandı.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU UYARMIŞTI
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kardak'a gelsinler, nasıl gideceklerini görelim" diyen Yunanistan Savunma Bakanına "O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar" dedi.
"BİZİM DE SABRIMIZI ZORLAMASINLAR"
Bakan Çavuşoğlu, Yunan makamlarının bu bakanla ilgili kendilerine "Efendim aslında iyi bir çocuk, idare edin" diye yanıt verdiğini belirterek şöyle dedi:
"İyi de nereye kadar idare edeceğiz. Almışsınız, mecbur kalmışsınız koalisyona. Sen idare et de benim de bir sabrım var. Sabrımın sınırı var. Yani sonsuz sabrım yok. Tamam olgunluk gösteriyoruz da. Bazı şeyleri kendi aramızda olduğu için söylemek istemiyorum. Esasen şu andaki hükümetin de bu şımarık çocuk olan bakandan rahatsızlığını biliyoruz. Avrupa'nın şımarık çocuğu, koalisyonun şımarık çocuğu, nedir bu? İşimiz gücümüz şımarık çocukları idare mi etmek bizim işimiz. Onları mı oyalamak bizim işimiz? Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar."