FRANSA'da '25'inci Strasbourg Türk Sinema Günleri' programında, ödüllü yönetmen Atalay Taşdiken ikinci kez geldiği Strasbourg Odyssee Sineması'nda ikinci sinema filmi 'Meryem'in öyküsünü seyircileriyle paylaştı.
İlk defa 2009 yılında 22'nci Türk Sinema Günleri'nde 'Kız Kardeşim-Mommo' filmini tanıtan yönetmen Taşdiken, 2013 yapımı başrollerini Zeynep Çamçı, İsmail Hacıoğlu, Mustafa Uzunyılmaz'ın paylaştığı ödül rekoru kıran ikinci filmi 'Meryem'le Strasbourg Odyssee Salonu'nda sanat severlerle buluştu. Bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 5, dünyada 31 ödül kazanan 'Meryem'i çok sayıda Fransız da izledi. Yönetmen Atalay, şöyle dedi;
"Ben Anadolu, taşra kökenli; Konyalı'yım. 'Meryem' filmi bir Anadolu hikayesi 1970'li yıllarda Almanya'ya göç eden işçi hareketin çok benzer hikayesini barındıran bir film. Meryem, kocası Almanya'ya giden ve dönmeyen yalnız kalan Meryem'in hikayesidir. Her iki filmim Konya Beyşehir ve Akşehir ilçelerinde çekildi. Umarım çok ödül alan filmim Fransa'da büyük beğeniyle izlenir. Filmde evrensel temaların çok etkileyici kardeşlik hikayesi yansıtılıyor.' Yönetmen Taşdiken'in ikinci kez Strasbourg'ta ikinci filmi Meryem'le buluşması hepimizi şereflendirdi. Herkesin her iki filmi muhakkak seyretmesini tavsiye ediyorum."
Bugün saat 17.00 matinesinde yönetmen Taşdiken'in katılımıyla ilk filmi 'Kızkardeşim -Mommo' dört yıl sonra tekrar 'Odyssee'de beyaz perdeye geliyor. Bugün ayrıca programında 'Benim Dünyam', 'Tamammıyız', 'Bedianın İzinde', 'Cennet Bahçesinde Çöp' filmleri gösterime girecek. Yarın ise 2010 yapımı 'Bedianın İzinde' filmin yönetmeni Kudret Güneş 'Odyssee' salonunda seyircisiyle filmin öyküsünü paylaşacak. 22 yaşındaki Kürt kızı Bedia tutuklanıp ölüm orucuna başlıyor. Filmde siyasi ve insani mücadelenin farklı yönleri beyaz perdeye geliyor. 25'inci Strasbourg Türk Sinema Günleri 14 Ocak 2014 tarihine kadar 14 sinema filmi ve sanatçılarla, sinemaseverlere yeni Türk Sinemasını tanıtma imkanı sağlıyor.