FRANSA’daki yerel seçimlerde Montbeliard sosyalist belediye başkanı Jacques Helias kaybettiği seçimden rakibi doktor İlker Çiftçi'yi sorumlu tuttu ve ağır hakarette bulunduğu iddia edildi.
Montbeliard kentinde belediye başkanlığı seçimlerine katılan kentin sevilen doktoru İlker Çiftçi ilk turda aldığı oyların kendine ikinci tura katılma şansı vermesi üzerine seçimin ikinci turuna da katılma kararı aldı. İkinci turda yüzde 10’un üzerinde oy alan Dr. İlker Çiftçi seçimleri kazanamadı. Daha önce sosyalist parti üyesi olan İlker Çiftçi Türk azınlığın daha iyi temsil edilebilmesi için seçimlere bağımsız aday olarak katıldı.
Seçimleri kaybeden sosyalist parti adayı Jacques Helias, sorumlu olarak, partiden ayrılan ve ayrı bir liste ile seçimlere katılan Dr. İlker Çiftçi’yi gösterdi seçim genel merkezinde bulunan 50 kadar sempatizanına "Bu … Türk olmasaydı seçimleri alacaktık" dediği öne sürüldü.
Orada bulunan bazı partililerinde duyduğu ve medyaya aktardığı bu sözler sosyalist partiyi en yukarıdaki yöneticilere kadar rahatsız etti. Seçimleri kaybeden sosyalist aday bu sözleri sarf ettiğini inkar etti.

EA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)