Dünyada yaşam koçluğun öncüleri Co-Active Koçluk (Co-Active Coaching) modelinin kurucuları Elemental -V Danışmanlık öncülüğünde Türkiye'ye geliyor.
Koçluk eğitiminde ekol haline gelen Coaches Training Institute'nün (CTI) kurucu direktörlerinden ve aynı zamanda koçluk ve koçluk ilişkisinde 'Koaktif koçluk' adı verilen yaklaşımı başlatan 'Co-Active Koçluk' (Co-Active Coaching) kitabının eş yazarlarından Henry Kimsey-House ile Keren Kimsey-House, İspanya ve ABD'den sonra ilk kez liderlik programının başlatılacak olması sebebiyle Türkiye'de konferans verecek.
Çalışanların işlevsel ve teknik uzmanlıklarını geliştirmeye amaçlayan Elemental- Value tarafından düzenlenen 'Yeni Bir Liderlik Yaklaşımı' ve 'Dönüşümsel Değişim' konulu konferans, çalışanların işlevsel ve yönetsel uzmanlıklarını geliştirmek üzerinde odaklanan Elemental- Value tarafından 4 Haziran 2014 tarihinde Microsoft Conference Hall- Bellevue Residence, Levent- İstanbul adresinde düzenlenecek. Elemental- Value, İspanya ve Amerika'dan sonra dünyanın en prestijli liderlik programlarından olan Co-Active liderlik programını ilk kez Türkiye'de başlatıyor. Yönetim ve danışmanlık camiasının sabırsızlıkla beklediği etkinlik, Liderlik konusunda uzman konuşmacılar  Karen ve Henry Kimsey-House'ı çok boyutlu liderlik kavramı üzerine dinleme fırsatı sunacak.
"TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR"
Dünyada koçluğun öncüleri olan böyle bir okulun kurucularının İstanbul'da konferans vermesinin büyük önem taşıdğına dikkati çeken Elemental-Value Yönetici Ortağı Serhan Kuseyrioğlu, şöyle dedi:
"Türkiye'nin, Ortadoğu ve Avrupa'yı kaynaştıran önemli bir rolü var ve programın Türkiye'de de başlatılıyor olması bu önemli rolünü ön plana çıkarıyor. Karen ve Henry'nin koçluk ve liderlik bağlamında yapacağı bu konuşma çok keyifli ve verimli olacak" şeklinde konuştu.
"MEVCUT LİDERLİK SİSTEMİ PEK İYİ ÇALIŞMIYOR"
Liderlik kavramı ve konferansın içeriği konusunda bir açıklama yapan Kuseyrioğlu, mevcut liderlik sistemlerinin çok iyi çalışmıyor olduğuna dikkati çekerek sözlerine şöyle devam etti:
"Bugün dünyada neler olduğuna, bir göz atın. Mevcut liderlik sistemlerinin çok iyi çalışmadığını göreceksiniz. Daha akışkan ve daha kapsayıcı olan yukarıdan aşağı, tek-boyutlu modelleri mevcut modellerin ötesine genişletmemiz gerekir. Türkiye her ortamda kişisel liderlik gelişimine çok ihtiyaç duyan bir ülke. Gerek kurumsal hayat, gerek kamu,gerek okullar, gerek spor,gerek politika, gerek günlük alışverişimizde sürekli bireylerin liderlik özelliklerini ortaya koymamalarından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Hep aklımızda bir lider çıksın herkes arkasından gitsin diye bir beklenti var. Bu da maalesef her ortamda Biat kültürü yaratacak bir platform oluşturuyor. Oysa gerçek liderlik gerektiğinde önde gitmek, gerektiğinde geride durmak, gerektiğinde omuz omuza durmakla mümkün. Ve Liderlik yönetimle ilgili bir kavram değil bir yaşam duruşudur aslında… Bu topraklardaki bilgi,kültür,bereketin bireylerin liderliklerinin gelişmesi ile çok çok daha artacağına inanıyoruz. Co-Active liderlik programı gibi kişinin hem kim olduğuna , nasıl bir insan olduğuna hem de neler yaptığına neler ürettiğine odaklanan bir programın ABD ve İspanya'dan sonra ülkemizde başlaması bizim için çok gurur verici." 
YARIN YAPILACAK
CTI'ın kurucuları ve dünyada koçluğun öncüleri olan Karen ve Henry Kimsey-House'un aynı zamanda tüm dünyada referans olan Co-Active Koçluk modelinin de yaratıcıları olduğunu hatırlatan Küseyrioğlu, Co- Aktif modelin koçluk için çok önemli olduğunu, Harvard Tıp Fakültesi koçluğun insan üzerinde etkili olma mekanizmasını incelemek üzere başlattığı klinik çalışmada Partner okul olarak CTI'ı ve bu modeli seçtiğini söyledi. 4 Haziran Microsoft Conference Hall- Bellevue Residance, Levent - İstanbul adresinde gerçekleştirilecek konferans iş dünyasından başarılı pek çok ismi ve koçları bir araya getirecek.
 

AT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)