YASA dışı Arnavut Ulusal Ordusu (AKSH), yayınladığı video görüntü ve yazılı bildiri ile Makedonya'daki durumu incelediklerini ve olası müdahale için dağlarda hazırlıklar yaptıklarını duyurdu.
Sözde Arnavut Ulusal Ordusu (AKSH) medyaya gönderdiği yazılı bildiri ile birlikte görüntü de gönderdi. 3 dakikalık görüntüde Kosova'nın bir yerinde üniforma ve maskeli olarak AKSH mensuplarının eylem için hazırlık yaptıkları görülüyor. Yayınlandıkları bildiride, AKSH Genelkurmay Başkanı General Arbır kod adı Korabi’nin AKSH bünyesindeki 'Tahir Sinani' tümenini seferber etmesi, Arnavut Ulusal Güvenliği (SKSH) Merkez Müdüriyeti Müdürü Prof. Dr. (Albay) Çlirim Preşeva’nın SKSH’ya bağlı istihbarat birimlerini seferber etmesi istendi. Ayrıca 'Tahir Sinani' tümeninin AKSH yönetmeliğine uygun hareket etmesi kararlarının alındığı belirtildi.
AKSH’nın yayınladığı bildiride ilk kez adlar ve rütbeler de yer aldı. Yayınlanan bildiri ardından Kosova polisi, bildiride adı geçenlerin tespiti için harekete geçti.
AKSH ilk kez 2009 yılında görüntülü ve yazılı bildirilerle Kosova'da sahneye çıkmıştı. Bu tarihten itibaren, örgütün arkasında kimin bulunduğunu anlamak amacıyla, Kosova Polisi, Barış Gücü KFOR ve EULEX aylarca süren soruşturma sürdürdüğü halde bir ize rastlayamamıştı.