RUSYA'nın Rostov kentindeki Ukrayna Devlet eski Başkanı Viktor Yanukoviç, bir kez daha basın karşısına geçerek, uluslararası kuruluşlara Ukrayna'da hükümetin başına zor kullanarak geçenleri desteklememelerini ve Mayıs'da düzenlenecek olan seçimlerin yasalara aykırı olduğunu söyledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve sıkı kontrolden geçen yaklaşık 100 gazetecinin takip ettiği Viktor Yanukoviç, Ukrayna'ya dönmek için çok beklemek istemediğini belirterek, "Ukrayna'da hakkımda bir sürü haber çıktı. Hala yaşadığımı ve kendimi iyi hissettiğimi söylemek istiyorum. Ukrayna'da olanları büyük bir endişeyle izliyorum" dedi.
Kendisinin hala Ukrayna'nın yasal olarak Devlet Başkanı olduğunu ifade eden Yanukoviç, ülkenin bu zor zamanları atlatacağını ve tekrar eskisi gibi bir araya geleceğini bildirdi. Yanukoviç, insanları vur emri verenlerinin de cezasız kalmayacağını anlattı. Yanukoviç, şöyle konuştu:
"Ukrayna halkını korumak ilk planımızdı. Ancak, hükümeti eli silahlı adamların ele geçirmesinden sonra bu imkansız hale geldi. Siz, hükümeti ele geçiren ve 'Vur' emri verenler er ya da geç cezanızı çekeceksiniz."
Yanukoviç, Ukrayna'da hükümeti ele geçirenlerin Ukrayna vatandaşlarının maaşlarında kesinti yapma niyetlerinin insanlık dışı olduğunu bildirerek, “Onların gelirleri, emekli maaşlarını kesmek için attıkları adımlar insanlık dışı. Benim için Ukrayna halkının yaşam şartlarını korumak ön plandaydı. Önümüzdeki günlerde ülkenin sosyoekonomik durumu kötüleşecek ve bu halk için büyük bir darbe olacak. Hükümetin başında olanlar bunu benim ve Rusya'nın üstüne atmaya çalışacaklar" dedi.
 

SK(AÖ/İD)