KOSOVA Demokratik Türk Partisi başkanı Mahir Yağcılar, ’ya yaptığı açıklamada 2013 yılının Kosova Türk toplumu için başarılı bir yıl olduğunu söyledi.
Kosova Demokratik Türk Partisi başkanı Mahir Yağcılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun çalışmalı bir yıl olduğunu belirtirken, Kosova için önemli bir yıl olduğunu ifade etti. Belediye seçimlerinin çok önemli bir husus olduğunu ifade eden Mahir Yağcılar, Kosova’nın tüm belediyelerinde, Kosova seçmenlerinin yer almasının, Kosova Türk toplumunun, partilerinin yer almasının ve bu seçimlerden başarılı bir şekilde çıkmalarının büyük önem taşıdığını söyledi. Yağcılar, ayrıca bu yıl içinde belki en önemli gelişmelerden birinin biyometrik kimliklerin Türkçe verilmesi olduğunun altını çizerek belirtti.
Türk toplumunu bunu uzun yıllar hasretle beklediğini ifade eden Yağcılar, "Kimliklerin verilmesi bizim için büyük başarıdır" dedi.
Yağcılar, 2013 yılında Başbakan Erdoğan’ın Kosova ziyaretinin de önemli olaylardan biri olduğunu ifade etti. Mahir Yağcılar, 2014 yılındaki beklentilere de değinirken, 2014 yılının Kosova’nın kalkınması, gelişmesi ve demokratikleşmesi için önemli bir yıl olacağını vurguladı. Yağcılar, "2014 yılı içersinde de Kosova Türk toplumu, Kosova Demokratik Türk Partisi önderliğinde yine durumumuzla ilgili, haklarımızla ilgili daha iyi çalışmalarının yapılması ve bunun sayesinde başarı elde etmek ön planda olacak. Biz de bundan böyle hem Kosova parlamentosunda hemde Kosova hükümetinde temsiliyet açısından hedeflerimizi gerçekleştirmek amacıyla çalışmalara devam edeceğiz" dedi. Mahir Yağcılar 2014 yılında genel seçimlerin yapılacağının önemine vurgu yaparak, "2014 yılında düzenlenecek genel seçimler nedeniyle yeni bir sürece girilecek ve hem Kosova’nın hem de Kosova Türklerinin bu süreçten başarıyla çıkmasını beklemekteyiz" diye konuştui. Mahir Yağcılar, "2014 yılında başarıların devam etmesi dilekleriyle herkesin yeni yılını kutlarım, sağlık ve mutlukluklar dilerim" temenisinde bulundu.

TK(SS)