DÜNYADA ve Türkiye'de büyük beğeni kazanan, ilk iki filmi ile Türkiye'de 823 bin seyirciye ulaşan 'Cehennem Melekleri' (The Expendables) serisinin 3'üncü filmi 15 Ağustos’ta aynı zamanda sinemalarda olacak. Dev kadroya yeni eklenen isimlerse Antonio Banderas, Mel Gibson, Harrison Ford, Wesley Snipes, Kellan Lutz, Kelsey Grammer, Victor Ortiz ve Ronda Rousey gibi oyuncular. filmin oyuncuları ile Los Angeles’ta bir araya geldi. Oyuncu Wesley Snipes Türkiye’de de film çekmek istediğini söyledi. Snipes'in sorulara verdiği yanıtlar şöyle:
* Sizi uzun bir aradan sonra tekrar böylesine güzel kadrosu olan bir aksiyon filminde tekrar beyaz perdede görmek çok güzel, bize Stallone ile tekrar bir araya gelişinizin perde arkasını anlatır mısınız?
- Wesley Snipes: Demolition Man filminde Stallone ile beraber çalışmıştım ve çok eski dostluğumuz vardı, bu filmden sonrada yine beraber çalışmayı çok istiyorduk ama yaptığımız değişik film projeleri bunu engelliyordu, bana The Expendables 1’de rol vermeyi düşündüğünü söylemişti, o zamanda başıma başka işler açıldı biliyorsun, kısmet bu filme oldu, bundan dolayı mutluyum.
* Bu filmde eski dostlarınız ile ve yeni genç aktörler ile beraber kamera karşısına geçtiniz, isterseniz biraz da bundan bahsedin?
-Wesley Snipes: Eski dostlar ile yeni genç arkadaşların kaynaşması çok iyi oldu filmde, her zaman yeni yüzler heyecan getirir, filmin marketini yükseltir, mesela filmde rol alan benim gibi olsun tecrübeli arkadaşlarımın yüzlerce dünya çapında büyük gişe yapmış filmleri var, eve kendinizi kapatsanız hepsini 2 haftada zor seyredersiniz, ama yeni kuşak bunların bir çoğunu bilmez. Bunun için filmde yıldızı parlayan yeni oyuncular ile kaynaşmak filmi daha da seyri ve heyecanı yüksek bir hale getirdi.
* Siz Türkiye’de çok sevilen bir aktörsünüz, Türk seyircilerin sizi tekrar beyaz perdede görmesi çok güzel olacak, peki seyirciler Wesley Snipes’ı The Expendables 3’de nasıl bir rol ile görecekler?
-Wesley Snipes: Öncelikle onlara çok teşekkür ediyorum, filmde ilk görecekleri saçlarımdaki değişiklikler olacak sahnelerde iyi ve kötü olarak, biraz çılgın biraz aksiyonu seven bir karakteri oynuyorum, inanın ben bile bu filmin büyük hayranıyım, kısmet olursa Türkiye’de film çekmek isterim.
JASON STATHAM
Jason Statham'ın sorulara verdiği yanıtlar ise şöyle;
* The Expenbables 3’için şimdiye kadar çalıştığınız filmler içerisinde oyuncu kadrosu en geniş film diyebilir misiniz?
- Jason Statham: Evet bunu diyebilirim, daha önce yaptığım işlere bakacak olursak The Expendables 3 en büyük olanı.
* Siz şimdiye kadar çekilen 3 bölümde oynadınız, filmin aksiyonu acısından konuşursak The Expendables 3’ün diğerlerinden farkı nedir?
-Jason Statham: Bu biraz komik olacak ama inan filmin son halini hala seyretmedim, ama çekimlerde yaptıklarımdan aktaracak olursak, bayağı bir aksiyon sahnesi çektik, çok iyi yakın plan detaylı dövüş sahneleri var, filmin dublörleri çok iyi işler yaptılar, benim bir çok aksiyon sahnem var, bunları tabi ki final cut olarak göremedim, diğer oyuncu arkadaşlarında bir çok heyecan verici aksiyon sahneleri var, bu işin patronu, Stallone o bütün bu sahnelerin son haline karar veriyor.
* Snatch filminde Türk karakterini canlandırmıştınız, Türkiye'deki hayranlarınızda bunun ayrı bir yeri var, onlar sizin bu fiziksel görünüşünüzü nasıl koruduğunuzu merak ediyorlar, eski atlet olduğunuzu biliyoruz, bize genel olarak yaptığınız fiziksel çalışmalardan bahseder misiniz?
-Jason Statham: Bazı aylar var ki sakatlıklarım oluyor, böyle zamanlarda fazla bir fiziksel çalışma yapamıyorum iyileşene kadar, bazı aylar geliyor araya Noel tatili giriyor, ama aksiyon filmim varsa öncesinde bayağı bir zamanımı spor yaparak, çok ciddi şekilde geçiriyorum, devamlı olarak yaptığım bir çalışma programım yok aslında, inişli çıkışlı oluyor.
*The Expendables 3’de yeni genç aktörleri görüyoruz aranıza katılan, onların bu filmde yer almasını tecrübeliler ile olan kaynaşmaları için neler söylemek istersiniz?
-Jason Statman: Stallone, bunun için hep yeni kan, taze kandır diyor, yeni katılan genç arkadaşlar hepsi çok karizmatik insanlar, Glen Dünya judo şampiyonu, Victor Ortiz Boks şampiyonu, hepsinin sporculuk geçmişleri var, Stallone´da burada bu iş için çok nokta atış yapıp en iyileri seçmeyi iyi biliyor ve bunda yaptığınız rol ile birleşince ortaya çok iyi bir Hollywood aksiyon filmi çıkıyor.
KELLAN LUTZ & RANDY COUTURE
*Çok güzel bir aksiyon filmi olmuş tebrikler, beraber çalışmanızdan biraz bahseder misiniz?
-Randy Couture: Bu filmde özellikle yeni katılımcılar ile beraber çalışmak çok güzeldi, genç arkadaşlar filme çok iyi enerji getirdi, geçen gün annem aradı beni bu yeni çıkan akıllı telefonlardan mesaj atmış çok şaşırdım, dediğim gibi Randy olsun diğer yeni arkadaşlar ile çalışmak filme çok güzel renk kattı.
*Kellan, senin gibi genç bir aktörün bu kadar ünlü aktör grubu ile çalışması hayal ötesi olsa gerek, bu bir rüyanın gerçek olması gibi miydi sence?
-Kellan Lutz: Kesinlikle bu film senin söylediğin gibi tam bir rüya oldu benim için, inan ben bu filmde onlara su getirip götüren çocuk işi olsa onu bile yapardım, bütün oyuncular rollerinin en iyileri genç bir aktör olarak onların arasında olmak hayallerin ötesi bir şey.
*Randy sen dünyadaki sayılı Marshall Arts ustalarından biri olarak, Kellan ile bu tecrübelerini paylaştın mı çekimler sırasında?
-Randy Couture: Her zaman için sette kim olursa olsun hep birş eyleri gözlemliyor arkadaşlarınızdan bir şeyler kapmaya çalışıyorsunuz, yeri geldi aramızda fikir alış verişleri yaptık, Kellen’ın filmde çok heyecan verici olan motosiklet sahneleri vardı, onların çekimlerini bile seyretmek çok güzeldi.
*Kellan Lutz: Bu soruna ben de şöyle cevap vermek isterim, senaryo olarak zaten teknolojinin bütün özelliklerinden faydalanıyorsunuz, Randy bunu tecrübeleri ile çok iyi harmanlıyor mesela, ben onun uzun yıllardır UFC maçlarını takip ederdim, kendi rolüm için özel dövüş dersleri aldım, judo öğreniyorum gerçekten çok zor bir iş, Randy’ye bu işlere nasıl başladığını sordum, koşu bandında bile üzerine ağırlık takıp koşan bir adam, filmdeki bütün aktörlerin ya spor yada dövüş sporları ile ilgisi var, Randy sette bana çekimler sırasında uzman olduğu yerlerde çok yardımcı oldu.
DOLPH LUNDGREN & TERRY CREWS
*Sizleri tekrar bu güzel aksiyon filminde bir arada görmek çok güzel, The Expendables 3’ü nasıl anlatmak istersiniz bize?
-Dolph Lundgren: The Expendables 3’de daha çok aktör, daha çok aksiyon, daha iyi hikaye göreceksiniz, filmin dublörleri çok iyi işler çıkardılar. İlk iki bölümde daha çok aksiyon üzerine yoğunlaşmıştık İş bu bölümde aksiyonun içine komediyi de soktuk, bayağıda güzel oldu.
*The Expendables 3’de çok gerçekçi fazla efekt yada 3D kullanılmadan çekilmiş sahneler gördük, bu sahneleri çekerken fiziksel acıdan zorlandığınız anlar oldu mu?
-Zerry Crews: ( Aktor, Eski NFL ligi oyuncusu): Filmde aksiyon sahneleri olan oyuncuların çoğunun spor olsun Marshall Art olsun, önemli geçmişleri ve yetenekleri var. Bunlar bize bu aksiyon sahnelerinin çekimleri sırasında çok yardımcı oldu. Kavga sahnelerinde yumruklar gerçek olarak çok yakın plandan savruluyor, en ufak zamanlama hatası önemli kazalara yol açabilir, her zaman için hazır olmanız gerekiyor bu da çekimler sırasında heyecanınızı yükseltiyor. Stallone bu tip sahneleri olduğunca gerçekçi kullanmak istiyor, yalancı set kullanmıyor fazla, oyuncuların gözlerindeki verdikleri etki ve tepki anını filme yansıtmak istiyor. Ben olayım, Dolph olsun çoğu dövüş sahnelerinde bir çok yardımcı oyuncu arkadaşımızı istemeden olsa da biraz hırpaladık galiba.
* Stallone bu işin Baş Mimari, onun bütün seri boyunca bu kadar ünlü ismi aynı filmde bir araya getirişini nasıl buluyorsunuz?
-Dolph Lundgren: Yaptığı iş gerçekten zor ama bu onun en iyi yapan adam, bütün oyuncular biliyorlar ki oynadıkları rolü bekleyen sırada 10 kişi daha var. Bazen çok kısa bir rol olsa da çok önemli bir rol olabilir bazen de bunun tam tersi, ben kendi acımdan konuşursam bana verdiği şansı iyi kullandım diyebilirim.
* Terry Crews: Ben de şunu söylemek isterim, bu filmde bu kadar çok dünya yıldızının arasında büyük olur küçük olur bir şans buluyorsan bence çok şanslı bir kişisin, paha biçilmez bir duygu bu.
FİLM İLE İLGİLİ BİLGİLER
Gösterim Tarihi: 15 Ağustos 2014
Dağıtım: Medyavizyon
İthalat: Medyavizyon
Yönetmen: Patrick Hughes
Senaryo: Sylvester Stallone, Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt
Yapım: ABD
Tür: Aksiyon, Macera
Oyuncular: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Terry Crews, Kellan Lutz, Kelsey Grammer, Victor Ortiz, Ronda Rousey, Randy Couture, Glen Powell, Robert Davi
CEHENNEM MELEKLERİ
Üçüncü filmde süper starlardan oluşan bir rüya takımıyla, patlayıcı gösterileriyle ve akıllara durgunluk veren silahlarla çıtasını eşi benzeri görülmemiş seviyelere yükseltiyor. Filmde ilk kez Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger ve Jason Statham üçlüsü; izleyiciyi Cehennem Melekleri’nin yeni bir jenerasyonuyla tanıştıran, epik bir macerada Mel Gibson, Wesley Snipes ve Harrison Ford ile diğer 11 efsaneden ve yükselen yıldızdan oluşan kuvvetlere katılıyorlar.
Çok güçlü bir silahın yanlış kişilerin eline geçmesini engelleme görevi, Barney Ross (Sylvester Stallone) ve onun bitirim paralı asker takımı için şok edici ve beklenmedik olaylar dizisine dönüşür. Peşine düştükleri acımasız silah tüccarının; Barney’in on yıldan uzun bir süre önce öldürdüğünü sandığı, eski partneri ve Cehennem Melekleri’nin kurucu ortağı olan Conrad Stonebanks’tan (Mel Gibson) başkası olmadığını keşfederler.
Ateşli bir silahlı çatışmadan sonra Stonebanks burnu bile kanamadan kaçar ve emektar Cehennem Meleği Hale Caesar (Terry Crews) Barney’i çok önemli bir karar vermeye itecek şekilde öldürülmenin eşiğinden döner. Barney kıdemli tayfasını emekliye ayırır ve takıma taze enerji ve güncellenmiş beceriler katmak için yetenekli gençlerden oluşan bir ekip toplar.
CIA’dan Max Drummer (Harrison Ford) yeni ekibi, Stonebanks’ı adalet karşısına çıkarmak için sevk edince ve sahtekâr silah tüccarı eski ortağı da dâhil olmak üzere Cehennem Melekleri’ni yok etmeyi kendine görev edinince mücadele kişisel bir hal almaya başlar. Çetrefilli operasyon ters gidip, genç ekip esir alınınca Barney silah arkadaşları Lee Christmas (Jason Statham), Galgo (Antonio Banderas), Yin Yang (Jet Li), Doctor Death (Wesley Snipes), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) ve Trench Mauser’in (Arnold Schwarzenegger) yardımlarıyla sınır tanımayan bir kurtarma operasyonuna girişir.
Gişe rekorları kıran serinin şimdiye kadarki en görkemli bölümünde, karma ekipler Stonebanks’ın milisleri tarafından gerçekleştirilen epik bir saldırıdan sağ kurtulmak adına savaş verirken, klasik ‘old-school’ taktikler ileri teknoloji deneyimiyle buluşur.

FOTOĞRAFLI