ALMANYA'nın Duisburg kentinde oturan Gülistan Aksoy, kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Vanlı depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.
Duisburg'ta dayanışmacı girişimleriyle tanınan Gülistan Aksoy, Vanlı depremzedelerin kış çilesi ve yeterli giysilerden yoksun çocukların halini televizyondan izlemesinin ardından, yardım kampanyası düzenlemeye karar verdiğini söyledi. Ailesinin de kendisine destek verdiğini anlatan Gülistan Aksoy, 'Van için el ele dayanışma gecesi' adını verdiği bir yardım gecesi organize etti. Oberhausen kentinde bulunan Salon 2000'de 5 Ocak 2014 tarihinde düzenlenen yardım gecesine Almanya'da müzikle uğraşan 30'u aşkın müzisyen grubu destek verirken, gecede elde edilecek yardım Vanlı depremzedelere gönderilecek.
Yardım gecesinde kışlık giyecek ve ayakkabı gibi eşyaların da toplandığını anlatan Gülistan Aksoy, toplanacak eşyaları TIR ile Van'a ulaştırmayı plandıklarını ve yardımın depremzedelere dağıtılması için kendisinin de Van'a gideceğini söyledi. Kampanyaya müzisyenlerin ve kıyafet yardımı yapmak isteyenlerin yoğun ilgisi olduğunu belirten  Gülistan Aksoy, şöyle dedi:
"Bu organizenin adı insanlık, başka adı yok. Burada şucu bucu yok, insanlık var.Çadırlarda kış şartlarında bulunan insanlar için, elimizi taşın altına koyalım.İsteyen kıyafet yardımı yapsın, isteyen yardım gecesine katılarak destek versin. Bölgede yaşayan duyarlı vatandaşların desteğini bekliyoruz."
Gülistan Aksoy, kampanyaya dahil olmak isteyenlerin '01635883453' numaralı hattan kendisine ulaşabileceklerini belirtti.