MAKEDONYA’nın başkenti Üsküp, kirli havanın esiri oldu. Sis gibi kenti örten kirli hava astımlı hasta ve çocukların sağlığını tehdit eden oranlara ulaştı. Akşam saatlerinde kentin üzerine çöken kirli hava tabakası nedeniyle araç sürücülerinin görüş mesafesi de azaldı.
Çevreyi koruma kuruluşlarından uyarılar yapılırken maskeyle dolaşılması, fazla dışarıda dolaşılmaması önerildi. Aynı zamanda özellikle hamile kadın, astımlı hasta ve çocukların sağlığının tehdit altında olduğunu, dışarıya çıkmamaları istendi.
Öğleden sonraları etkili hava kirliliği akşamları mesai bitiminde trafikte bulunan araç sayısının artması nedeniyle yüksek oranlara çıkıyor. Hava kirliliğin önüne geçilmesi için kaloriferleri yakanların eğitilmesi ve ev ile iş yerlerinin hava kirliliği konusunda yeterli düzeyde denetlenmesi gerekiyor. Hükümetin tadbir almamasına karşı vatandaşlar tepki gösterdi.
Çevre ve Alan Planlama bakanı Abdühakim Ademi, Üsküp’te hava kirliliği nedeniyle bakanlığın hazırladığı 'Acil önleme planını' hükümete sunduklarını açıkladı. Üsküp’teki hava kirliliği meclis gündemine de taşındı