URUGUAY Hükümeti, uyuşturucu satışına izin veren kararnameyi onaylayarak kanunlaştırdı. Önümüzdeki salı gününden itibaren tüm ülkede yürürlüğe girecek kararnameye göre Uruguay vatandaşları eczanelerden haftada 10 ayda ise 40 gramı geçmemek üzere uyuşturucu satın alabilecek.
Digital parmak izi ile belirlenecek satışlarda kotayı geçmeye çalışan kişilere cezalar verilecek. Özellikle Marijuana üzerinde yoğunlaşması beklenen uyuşturucu satış fiyatlarını ise hükümet belirleyecek. Uyuşturucunun gramını 1 doların altında satmaya hazırlanan Uruguay hükümeti, ayda 40 gram satın almak isteyen bir bağımlılığının cebinden yaklaşık 37 dolar çıkmış olacağını duyurdu. 
Bakanlar Kurulu eğlence yerlerinde uyuşturucu tüketimine de yeni düzenlemeler getirdi. Bar, Pub ve diskotek gibi eğlence merkezlerinde uyuşturucu tüketimine müsade eden iş sahiplerinin özel lisans çıkartması gerekecek. Bu kulüpler iş yerlerinde yılda yarım kiloya kadar uyuşturucu satabilecek. Uruguay hükümeti ayrıca uyuşturucu yapımında kullanılan bitki türlerine de açıklık getirdi. Yaklaşık yüze yakın bitki türünden üretim yapmak isteyen firmalar hükümete başvurarak ihaleye girebilecekler. Kararnamenin yürürlüğe girerek kanunlaşmasından sonra bir açıklama yapan Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, bunu gençlerimizin geleceği için yapıyorum dedi. Mujica, Güney Amerika’daki uyuşturucu kartellerin gücüne değinerek şöyle dedi:
"Birileri bu kıtada bir adım atması gerekiyordu, gelen eleştirilerin farkındayım ancak bu sorunu yasallaştırarak mafyaya darbeyi vurup gençlerimizi bu alışkanlıktan kurtarabiliriz."

MÇ(AÖ/İD)