İNGİLTERE'nin başkenti Londra’da Regent Street’te 1999 yılı sonunda açılan Özer lokantası, 14 yıl başarıyla Türk mutfağını tanıttıktan sonra, kira sözleşmesinin bitmesi üzerine cuma akşamı West End’e veda etti. Restoranın sahibi Hüseyin Özer mülkün sahibi İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e karşı dava açmayacağını belirtirken, "Emlakçının günahını Kraliçe çekemez. Kraliçe’yi mahkeme vermeyi bu yüzden kendime yakıştıramadım" dedi.
Hüseyin Özer, 'ya ilk defa 'Yahudi Oyunu’na geldiğini, hakkı olduğu halde ev sahibi İngiltere Kraliçesi'ne karşı dava açmayacağını belirtti. Özer, "Kraliçe’yi neden mahkemeye vermiyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Öyle bir hak doğuyor aslında. Ama ben 'yaramaz çocukluğu' yapamam. Yanımızdaki pizzacı, otel ve BBC’nin kira sözleşmeleri uzatıldı ama bizimki uzatılmadı. Şoke oldum. Oysa Kraliçe’nin Yahudi Acentası, hepimize binanın yıkılacağını söylemişti. Bizim kira sözleşmesinin niye uzatmadığını anlayamadım. Yahudi acentanın Yahudi burgerci Bryon Burger’e bizim yeri verdiğini öğrendim. Anlaşılan Yahudi oyununa geldim. Acentanın hatası yüzünden Kraliçe’ye karşı gelemem. Kraliçe beni Cumhurbaşkanımız geldiğinde Buckingham Sarayı’na davet etti. Protokol dışı saraya giren tek Türktüm. Eşimle o gün evlenmiştik. Düğünü bile saraya gittikten sonra yaptım. Emlakçının günahını Kraliçe çekemez. Kraliçe’yi mahkeme vermeyi bu yüzden kendime yakıştıramadım.."
İlk kira sözleşmesini 7 yıllığına yapan Hüseyin Özer, 14 yıl Özer restoran’ı çalıştırdı. Londra’daki Türkler'in önemli bir yerini kapatırken Özer gülerek, şöyle konuştu:
"Başkasının yeri olsaydı harcadığı emeği düşünerek ona ben de ağlardım ama öykü benim olduğu için gülüyorum. Üzüldüğüm şey bu yerin Türklerin elinden gitmesi ama yeni Özer lokantasını iki haftaya kadar Covent Garden’daki Sofra’ya taşıyacağım. Ayrıca Türkiye ve Suudi Arabistan’da yeni Özer’ler açmayı planlıyorum."
Özer ‘in "lezzet, sağlık ve fiyatta ucuzluk" özellikleri ile övünen Hüseyin Özer, Özer restoranının kapanmasıyla Londra’da çok çiftin aşk yuvalarını kaybettiğini söyledi. Kapanış günü Noel nedeniyle çok kalabalık olan restoranda 40 işçi geceyarısına kadar İngiliz müşterilerine hizmet etti.