ALANINDA dnyanın en büyüklerinden biri kabul edilen Uluslararası Mobilya Fuarı (IMM), 65'inci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Köln kentinde düzenlenen mobilya ve ev dekorasyonu fuarına dünyanın çeşitli ülkelerinden 1250 şirket katılırken, Türkiye'den fuara 14 firma katılıyor. Bu yıl 19 Ocak Pazar akşamına kadar devam edecek fuarı geçen yıl yaklaşık 142 bin kişi ziyaret etmişti. Fuara Türkiye'den katılan ICI Uluslararası Halı Yatırım Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Suat Terzioğlu, şöyle dedi:
"Firmamız 1973 yılında geleneksel el halısı üretimi ve ihracatıyla başladık. Günümüzde klasik ve modern halılar üretiyoruz. Değişmeyen tek şey; değişim. Tasarım, insanların tüketim alışkanlıkları değişiyor. Türk halısının yüzyıllardır bilinen ve dünya tarafından da kabul edilmiş bir geçmişi var. Bizim yeni koleksiyonumuzda geleneksel Türk halı ve kültürümüzü, eskimiş olan halılara yeniden değer kazandırıp yeni hayat veriyoruz. Eski halı ve kilimleri toparlayıp onları tekrar işleme tabi tutup yıkayıp renk vererek yeni bir ruhla piyasaya sunmuş oluyoruz. İlk kez Köln'deki bu fuara katılıyoruz. Bu fuara katılmaktaki amacımız yeni çeşitlerimizle mobilya mağaza zincirleri ve dekoratörlerle tanışıp yeni pazarlara açılmak."
Yataş İhracat Yöneticisi Mahmut Serkan Şen, yaklaşık 3- 4 yıldan bu yana dönüşüm projesi yürüttüklerini belirtirken, Avrupa genelinde ve bütün dünyada konsept mağazaları şeklinde açılım projeleri bulunduğunu söyledi. Şen, şöyle dedi:
"Bu çerçevede Almanya pazarı çok önemli. Almanya, doymuş, rekabetin yoğun olduğu bir pazar. Türkiye'de olduğu gibi teknoloji ve tecrübe anlamında öncülük ettiğimiz ürün grubunda Almanya pazarında yer alabilmek için buraya daha yakın ürünlerle bir ürün grubu hazırladık. Almanya'da pazarı yüzde 90 oranında sünger yatak ürün grubu oluşturuyor. Ar-Ge grubumuzun oluşturduğu 5 değişik ürün grubuyla pazara girdik. Şu anki reaksiyon gayet iyi, beklentilerimizi karşılıyor. Almanya'daki son kullanıcıların beklentisi yattığı yataktaki hijyen, hava sirkülasyonu, konfor ve vücudun destek noktalarının uygun olmasıdır. Yeni ürünlerimizi buna göre oluşturduk ve pazardaki payımızı büyütüyoruz. Önümüzdeki dönemde Almanya'da bayilik sistemi kuruyoruz ve sistemimiz yüzde 80 oranında hazır durumda. Operasyona en geç mayız, haziran ayında başlayacağız ve sadece Türkler'e değil tüm kitleye hitap etmeyi planlıyoruz."

MZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)