UKRAYNA'nın başkenti Kiev'de bu sabah parlamentoya doğru yürüyüşe geçen sayısı 200 bine yaklaşan göstericilerle polis arasında çatışmala çıktı. Çatışmalarda 3 kişi hayatını kaybetti.
Erken saatlerde parlamentoya doğru yürüyüşe geçen göstericiler, polis barikatına takılınca polis ile çatıştı. Parlamento binasının çevresi ve bağlantı yollarında polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Avrupa Meydanı üzerindeki barikatlarda bulunan lastikler yakıldı. Yüzleri maskeli bir grup, iktidardaki Bölgeler Partisi'ne ait binaya molotof kokteyli ile saldırdı. Parlamentonun yanındaki Marinskiy parkına giren göstericiler polisle çatıştı. Olaylarda, polis ses ve gaz bombası ile plastik mermi kullanırken, gösterciler polislere taş, ses bombası ve molotof kokteyli attı. Çatışmaların şiddetlendiği sırada açıklama yapan muhalefetteki Udar Partisi lideri Vitaliy Kliçko, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in parlamento ve devlet başkanlığı için erken seçim kararı almasını istedi. Bu arada, muhalefet 2004 anayasasının yeniden kabulünü öngören değişikliklerin parlamentoya getirilmesi için iktidara öğleden sonraya kadar süre verdi.
BAKANLIK BİNASI ELE GEÇİRİLDİ, BAKAN KAÇTI
Bu çağrının yapıldığı sıralarda bir grup gösterici, Sağlık Bakanlığı binasına girdi. Göstericiler binayı ele geçirirken, Sağlık Bakanı arka kapıdan binayı terk etti. Bu sırada, güvenlik güçlerinin işgal edilen Bölgeler Partisi binasını geri aldığı haberi geldi. Olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

(SS)