GEÇEN Ağustos ayı başında Ukrayna'da kaybolan 'Rossiya Segodnya' (Rusya Bugün) haber ajansının foto muhabiri Andrey Stenin'in bir ay önce Donetsk'te aracına açılan ateş sonucunda hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Rossiya Segondya haber ajansının Genel Müdürü Dmitri Kiselev yaptığı açıklamada, "Meslektaşımız foto muhabiri Andrey Stenin hayatını kaybetti. Kendisinin ele geçirildiği, Ukrayna askerleriyle takas etmek istedikleri gibi Ukrayna'dan duyduğumuz haberlerin hepsi yalan çıktı. Stenin Donetsk yakınlarında aracına açılan ateş sonrasında hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. Kiselev, bugün ekspertizin sonuçlarının çıktığını belirterek, şöyle dedi:
"Araştırmalar sonucunda o aracın içinde 33 yaşındaki genç, hayat dolu, parlak bir geleceğe sahip ve profesyonel Andrey Stenin'in olduğu tespit edildi. Onun hiç çocuğu yoktu, evlenmeye bile vakti yetmedi. Arkasında sadece bir ay boyunca umutla oğlundan iyi haber bekleyen annesi kaldı. Annesiyle birlikte biz de bekledik, hiç abartmıyorum tüm gazeteciler birliği iyi bir haber bekledi. Rusya'daki ve yurtdışındaki herkese destekleri için çok minnettarız. Andrey'in kurtulması için elimizden geleni yaparken, maalesef o hayatta bile değilmiş. Ukrayna son aylarda gazeteciler için en tehlikeli ülke haline geldi. Bu savaşta 4 Rus gazeteci hayatını kaybetti. Andrey Stenin'in çektiği fotoğraflar binamızda onun hatırasına kalacak. O bu fotoğraflar için hayatını kaybetti. Biz onu hiçbir zaman unutmayacağız."