GENEL merkezi Köln'de bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Essen Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Essen'de bir toplantı düzenledi.
'Bakar Kebap House'ta düzenlenen toplantıda, Essen Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Mete Zaimoğlu, UETD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Balçok, UETD Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, UETD Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Arzu Kılıçoğlu, UETD Essen Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Aktürk, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Ömer Bolat hazır bulundu.
Kadınların uğradığı şiddet ve ayrımcılığın ele alındığı toplantıda Konsolos Mete Zaimoğlu, 8 Mart'ın kadınlara nasıl hediye edildiğini anlatan kısa sunum yaptı. Sosyal Bilimci Arzu Kılıçoğlu, "Sadece eğitimsiz, cahil olan erkekler değil, yüksek tahsil almış erkeklerin büyük bir bölümünün de, eşlerine şiddet uyguladığını ortaya koyan veriler açıklanıyor. Bu bağlamda yalnız kadınların değil, erkekler de gerekli bilgilendirmeye sahip olmalı" dedi. UETD Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin ise, şöyle konuştu:
"UETD olarak kadınlarımızın aktif olabilmesini çok önemsiyoruz ve bunun içinde bir yıl önce kadın kollarımızı oluşturduk. Her alandan gelen kadınlarımızın sorunları ve başarıları için, farklı çalıştaylar gerçekleştiriyoruz, bugün de dünya kadınlar günü vesilesiyle bir araya geldik. Faydalı bilgi alışverişi oldu."

TE(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)