İSVİÇRE’nin önde gelen finans kuruluşlarından UBS, Kuzey Irak’taki Kürt yönetimi ve Bağdat’ın Türkiye’ye başlayan petrol ihracatından yılda 9, Türkiye’nin ise 3 milyar dolar gelir elde edeceğini bildirdi.
Kuzey Irak’tan yayın yapan ‘BasNews’ adlı haber sitesi, İsviçre’deki UBS Bankası'nın  ham petrol ihracatıyla ilgili yıllık rapor yayınladığını yazdı. Rapora göre, geçen yılın sonunda başlayan ihracatın Irak, Türkiye ve Kuzey Irak’taki 'Kürdistan' olarak bilinen bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağlayacağı ifade edildi. UBS, merkezi Irak Hükümeti’nin Bölgesel Kürt Hükümeti ile birlikte günlük yaklaşık 700 bin varil ham petrol sevkiyatından yaklaşık 9 milyar dolar kazanabileceğini, ihracatın devam etmesi halinde bölgesel finans dengelerini değiştireceği, taraflara önemli miktarda mali gelir sağlayacağını açıkladı.
UBS yöneticilerinden Daniel Eckstein, mevcut siyasi dengelere göre yorumlandığında Irak, Türkiye ve Kürt bölgesi yönetiminin yakın zamanda petrol ihracatına devam edilmesi konusunda uzlaşacağını tahmin ettiğini söyledi.

(İD)