Hakan AYTAŞ/KÖLN, () - TÜRKİYE'deki twitter yasağı Alman medyasında geniş yankı buldu.
Der Spiegel, Türkiye'de Twitter Yasağı, Erdoğan Kapattı: Bu, düşünce özgürlüğüne bir saldırı. Buna ancak diktatörler cesaret edebilir. Türk Başbakanı Erdoğan Twitter'i bloke ettirdi. Öfke çok büyük.
Die Welt, Türkiye'de Twitter Bloke Edildi: Haftalardır Başbakan Erdoğan'ı yakan, yolsuzluklarla ilgili yeni tapeler çıkıyordu. Şimdi Erdoğan tepki gösterdi ve Twitter'i tehdit ediyor.
Bild, Erdoğan Halkına Twitter Savaşını Açıkladı: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karşıtlarının bilgi musluğunu kapattı mı? Perşembe akşamından beri Twitter çalışmıyor. Bundan bir kaç saat önce Erdoğan, Twitter'i kapatmakla tehdit etmişti. Uluslararası toplumun ne söyleyeceğinin umurunda olmadığını belirtti. Türkiye'de 10 gün sonra yerel seçimler var.
Derwesten WAZ, İnternet Sansürü, Türkiye Twitter'e Erişimi Kapattı: Türkiye'de kullanıcılar Twitter'e erişemiyorlar. Devlet kurumları erişimi kapattı. Bunu, Twitter'in mahkeme kararlarını uygulamamasıyla açıklıyorlar. Yasağı eleştirenler ise nedenin çok farklı olduğunu düşünüyorlar.
Tagesschau, Erdoğan'ın Tehdidinden Birkaç Saat Sonra Twitter Kapatıldı: Türkiye'de Twitter'e erişilemiyor. Erişmek istediğinizde Telekom'un bir yazısını görüyorsunuz. Erdoğan, özel hayata girilmesi ve devlet sırlarının ifşasının fikir özgürlüğüyle açıklanamayacağını söylüyor. Şu anda Türkiye'de 10 milyon Twitter kullanıcısı var. 

(SS)