İSTANBUL () - Türkiye'deki Twitter yasağı tüm dünya basınında geniş yankı buluyor. Haberlerde, Twitter yasağının Türkiye'de yolsuzluk iddialarının artmasından sonra geldiğine dikkat çekiliyor. Türkiye'deki yasak "Twitter'ı patlattı".

Twitter yasağı haberini, "Türkiye Twitter'ı korkakça karanlığa gömdü" başlığıyla veren Avustralya gazetesi The Australian, "Ülkedeki birçok yolsuzluğun ortaya çıkarılmasında önemli etkisi olan Twitter, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'kökünü kazıyacağız' tehdidinden yalnızca saatler sonra karanlığa gömüldü" dedi.

Gazete haberinde, Türkiye'yi 2003 yılından bu yana yöneten karizmatik lider Erdoğan'ın, kendisini ülkedeki büyük yolsuzluk skandalının ortasında olduğunu iddia eden tapeler yayınlandıkça, "otoriterleştiği"ne işaret edildi.

Avrupa Birliği'nden gelen ilk tepkiye de yer verilen The Australian haberinde, AB Dijital Medya Sorumlusu Neelie Kroes'in konuyla ilgili tweetinde, Türkiye'deki Twitter yasağını, "Dayanaksız, amaçsız ve korkakça" diye nitelediğine dikkat çekildi. Neelie, hükümetin bu hamlesinin, kendi vatandaşları ve uluslararası toplum tarafından "sansür" olarak görüleceğini vurguladı.

Türkiye'deki Twitter yasağı haberine, "Türkiye Twitter'ı yasakladı, Twitter patladı" başlığıyla duyuran Amerikan gazetesi The Washington Post da, yasağın Başbakan Erdoğan'ın "kökünü kazıyacağız" sözlerinin ardından geldiğine dikkat çekti.

Gazete Erdoğan'ın, "Twitter'ın kökünü kazıyacağız. Uluslararası toplumun ne dediği umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne şahit olacak" sözlerine yer verdi. Haberde, Türkiye'de büyük yolsuzluk skandalının patlamasından sonra, Erdoğan'ın sosyal medyaya yönelik tehditlerinin arttığına dikkat çekildi.

Türkiye'de yasaklandıktan sonra Twitter'da #TwitterisblockedinTurkey (Twitter Türkiye'de yasaklandı) hashtag'inin büyük bir patlama ile yayıldığına dikkat çekilen haberde, onbinlerce kişinin bir anda yasağı protesto eden eleştiri twitleri attıkları vurgulandı.