İSTANBUL () - TÜRKİYE'DEKİ Twitter yasağı dünya basınında geniş yankı buluyor. Dünya basınında yayınlanan haberlerde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Twitter dahil sosyal medyaya yönelik tehditlerinin ilk olmadığına dikkat çekiliyor.

ABD'nin en etkili gazetelerinden New York Times, Twitter yasağının sosyal medyada yayınlanan tapeler ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tehditleri sonrasında geldiğine dikkat çekti.

New York Times haberinde, Erdoğan'ın, "Twitter, mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız" sözlerine dikkat çekilerek, "Türk hükümeti, yüksek düzeyli birçok görevli ve akrabası hakkındaki yolsuzluk iddialarının sosyal medyada yayınlanmasının ardından Twitter'a erişimi engelledi" denildi.

Twitter ve YouTube üzerinden geçen Aralık ayından bu yana birçok telefon konuşma kaydının (tape) yayınlandığına işaret edilen New York Times haberinde, bu kayıtlardaki yolsuzluk iddialarının Erdoğan'ın görevde bulunduğu 11 yıldaki en büyük sorun ile karşı karşıya kaldığı vurgulandı.

Haberde, "Kayıtların bir tanesinde, bazı bakanların çocuklarının gözaltına alındığı gün, bizzat Başbakan'ın kendisinin oğluna evdeki nakit paraları ortadan kaldırması için talimat verdiği ileri sürülüyor" denildi.

Gazete haberinde ayrıca geçen ay yürürlüğe giren yeni internet yasasına da dikkat çekilerek, yasanın internet sitelerini hızlı bir şekilde kapatılmasına olanak verdiği vurgulandı.

Başbakan Erdoğan'ın tehditlerinden sonra, Türkiye'de Twitter'e erişimin engellendiğini duyuran ABD'li yayın kuruluşu NBC haberinde, Erdoğan'ın sosyal medyayı kapatma tehdidinin ilk olmadığına dikkat çekildi.

Haberde, Erdoğan'ın 6 Mart'ta ATV televizyon kanalında yaptığı konuşmadaki "Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları da dahil" sözlerine de yer verildi.

(OSS)