IRAK'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu İlçesi'nde Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin başkanlığındaki KYB binası yakınında iki intihar saldırısı düzenlendi. Bomba yüklü tır kullanan intihar bombacısı, KYB binası yanındaki Aksu Mahallesi'ndeki Türkmenler'in yönetimindeki Polis Kontrol noktasına yaklaştıktan sonra üzerindeki bombayı havaya uçurdu. İkinci bombalı saldırgan da aynı saldırı eylemini gerçekleştirdi.
Patlamalardan sonra ortalık savaş alanına dönerken her iki saldırıda 24 kişi öldü, 130 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunluğunun Türkmen olduğu belirtildi. Olay yerine yakın 30 araç kullanılmaz hale gelirken patlama nedeniyle binalarda yangın çıktı. Tuzhurmatu Devlet Hastanesi yaralılarla doldu, bazi yaralılara hastanenin bahçesinde müdahele edildi.
DÜNKÜ SALDIRILARDA ÖLÜ SAYISI 11'E ÇIKTI
Bağdat Operasyonlar Komutanlığı dün Başkent'te düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 11'e, yaralıların sayısının ise 71'e yükseldiğini bildirdi. Saldırılarda Bağdat El Cedide, El Beyya, El Kerrade, Seb Ebkar, El Amıl, Zeyyune ve Şurta El Rabia bölgeleri hedef alındı. Tikrit'e bağlı El İshaki nahiyesinde düzenlenen bombalı saldırıda ise üst düzey bir subay şehit oldu, biri subay 3 polis de yaralandı. Bu arada Kerkük'ün Dibs ilçesinde meydana gelen patlama sonucu biri asker 3 kişi yaralandı.
 

AHM(AÖ/İD)