IRAK'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu İlçesi'nde son bir haftada 12 kişi öldürüldü.
Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti IŞİD'in Musul kentini ele geçirmesiyle birlikte Irak'ın birçok bölgesinde kaos ortamı oluştu. Selahaddin'e bağlı Tuzhurmatu İlçesi çevresinde Şii Türkmen köyleri IŞİD saldırılarına uğrayarak büyük kayıplar verdi. İlçe merkezinde son 1 haftada karşılıklı olarak Şii ve Sünniler öldürüldü. İlçenin Askeri semtinde gündüz saatlerinde Sünni bir Türkmen öldürüldü. Ardından Şii Mahallesi'nde  kimliği belirsiz kişiler ateş açarak 2 kişiyi öldürdü, 5 kişiyi yaraladı. Yine bu hafta içinde Şii bir vatandaş eşiyle birlikte dükkanında vurularak öldürülmüştü.
Bugün ise Sünni bir Türkmen öldürüldü saatler geçtikten sonra yine Şii mahallesine saldırı düzenlendi ve 3 genç öldürüldü, 2'si yaralandı. Ayrıca ilçenin batısındaki El Tin Mahallesi'nde Şii Türkmen ailenin evine düzenlenen bombalı saldırıda 2'si kadın olmak üzere 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. İlçedeki bazı kaynaklar bunun bir mezhep çatışması olduğunu savundu.
Geçen 10 Haziran'dan beri IŞİD kontrolünde bulunan İlçenin 2 km batısındaki Türkmen Yengice Köyü'nde, IŞİD'e ait tam teçhizatlı 100 araçlık konvoy gövde gösterisi yapmak amacıyla dolaştı.