IRAK'ta Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu İlçesi'nde Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt'in şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla binlerce kişi yas törenlerine katıldı.
İlçede güvenlik durumunun elverişli olmamasından dolayı törenler Hüseyniyelerde kısıtlandı. Tuzhurmatu ilçesindeki Hüseyniyeler'de bir araya gelen, din adamları, yetkililer ve yüzlerce kişi göğüslerine vurarak Hz.Hüseyin ve ehlibeyte duydukları acıyı ifade etti. Matem törenlerine katılan din adamları ve yüzlerce kişi acılarını dile getirdi.
TERÖR DURMADI
Kerkük'teki Tisin semtinde yola yerleştirilen iki bomba eş zamanlı olarak patladı. Aşura yürüyüşünü hedef alan çifte patlamada can kaybı yaşanmadı ancak 6 kişi yaralandı. Yaralılar, devlet hastanesine kaldırıldı. Diyala'daku bombalı saldırıda bir intihar eylemcisi halkın arasına girerek üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamada 15 kişi öldü, 56 kişi de yaralandı. Musul'a bağlı Telafer kentinde de bombalı saldırı meydana geldi. Telafer kentinin Saray mahallesine iki katyuşa füzesi fırlatıldı. Aşura mitinginin yakınında bir boş araziye düşen bomba bir çocuğun yaralanmasına neden oldu. Can kaybı olmadı.