IRAK'taki Salahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu İlçesi'ndeki Askeri semtine Türkmenler'e ait evlerin önüne konulan bomba yüklü araç, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Bombalı saldırıda 2 kişi yaralandı, evlerde  hasar oluştu.
Bombalı saldırı saat 06.30 sıralarında meydana geldi. Ahmet Bayatlı ve İsmet Kazım'ın evleri ve araçlarında büyük hasar oluştu. Patlamadan hemen sonra bölgeye gelen güvenlik güçleri kapsamlı soruşturma ve inceleme başlattı. Bu patlamadan dakikalar sonra ayni yöntemi kullanan teröristler Türkmenler'in oturduğu İmam Ahmed Mahallesi'ni hedef aldı. Türkmenler'e ait işyerlerini hedef alan bombalı araç 4 kişinin yaralanmasına yol açarken çok sayıda iş yeri ve yakın evler zarar gördü. 
Yaralananlardan Musa Muhammed Casim şunları anlattı:
"Saat 06.30 da bir patlama oldu. Ailem ile evde duman içinde kaldık odanın kapısı ve camları üstümüze düştü. Kanlar içinde kaldık, bağırdık imdat istedik. Polis veya sağlık görevlileri bize yardım etmezken mahalle sakinleri yardımımıza geldi. Neden sadece Türkmenler hedef alınıyor? Irak Hükümeti ne zaman bizi koruyarak üstüne düşen görevi yapacak?"
  AHM(GE/İD)