AALMANYA'nın Oberhausen kentinde oturan 43 yaşındaki Osman Uygur, Almanya'nın günlük gazetelerinden Die Welt'ten, bir haberinden ötürü, şikayetçi oldu.
Karslı Osman Uygur, Türkiye'de 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini aynı gün Boris Kalnoky imzalı haber- yorumla okurlarına aktaran Die Welt'i, "Türkler'e kültürsüz ve aptallar gibi hakaretler" ettiği gerekçesiyle polise şikayet etti. Gazete kupürüyle polise giderek Die Welt ve seçim yazısında imzası bulunan Boris Kalnoky hakkında şikayette bulunan Osman Uygur, "Oberhausen savcılığının dava açmasını bekliyorum. Dava açılsa da açılmasa da avukatım aracılığıyla olayın peşini bırakmayacağım" dedi.
Oberhausen'de 20 yıldan bu yana özel güvenlik şirketi bulunan Osman Uygur'un şikayetçi olduğu Die Welt'in, "Neden Türklerin çoğunluğu Erdoğan'ı seçiyor" başlıklı haber- yorumda Boris Kalnoky, cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan'ın nasıl kazandığını kendi tarzıyla yorumladı.
Erdoğan'a oy veren seçmenlerin eğitim ve kültür seviyesini irdeleyen Boris Kalnoky, yazısının bir bölümünde, "Otoriter tarzından şikayetçi olunabilir, Türk toplumunun eğitim seviyesi düşük, dar görüşlü kesimine hitap ettiği vurgulanabilir. Yalnızca aptalların güçlü adamı olduğu iddia edilebilir. Ancak seçim seçimdir ve demokrasinin temel ilkesi seçmenin bir şekilde haklı olduğudur. Her ne kadar onların kararları, zeki insanların hoşuna gitmese de" yorumuna yer verdi.
"KİMSE ANNEME APTAL DİYEMEZ"
Die Welt'in İnternet sitesinde bu haberi okuyan Osman Uygur, ertesi gün soluğu poliste aldı. Osman Uygur, “Bu gazete Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenlere, eğitim seviyeleri düşük ve aptallar şeklinde hakaret ediyor. Örneğin Türkiye'de benim annem ve akrabalarım Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiyse eğitimsiz, başarısız, aptal mı oluyorlar? Benim annem, benim insanlarım, benim halkım aptal değil. Kimsenin Türk halkına bu hakaretleri yapmaya hakkı yok. Savcılıktan gelecek cevabı bekliyorum, hukuki hakkımı kullanarak bu işin peşini bırakmayacağım” diye konuştu.
'ÇORBA PARASINI' DA ŞİKAYET ETMİŞ
2010 yılında özel aracıyla Türkiye'ye giderken Bulgaristan'da 'Çorba parası' adıyla kendisinden 8 ayrı noktada alınan rüşvetleri de, Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu'na yazılı olarak şikayet ettiğini hatırlatan Osman Uygur, şöyle konuştu:
"Türk halkını küçük düşürecek ifade ve tavırlarda sessiz kalmamız doğru değil. Sessiz kalınca bunu yapanlara cesaret geliyor. Demokratik hakkımızı kullanarak, şiddete başvurmadan şikayetlerimizi gerekli mercilere ulaştırmalıyız. Ben Almanya'da 300'ün üzerinde insan çalıştırıyorum ve vergi veriyorum."

FOTOĞRAFLI