TÜRK Hava Yolları’nın (THY) Bosna Hersek’e düzenlediği basın bilgilendirme gezisinde ülkenin tarihi ve kültürel yerleri tanıtıldı.
Geziye katılan THY Bosna-Hersek Müdürü Ahmet Salih Kansu, Saraybosna Havalimanı’nda muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye ile Bosna-Hersek’in Osmanlı'dan bu yana gelen ortak kültür ve tarihinin bulunduğunu belirterek, "Buralara gelen insanlar sanki Bursa’da, Kütahya’da, Edirne’de gezmiş gibi hissediyor" dedi.
Bosna Hersek'te birçok Türk eserinin bulunduğunu vurgulayan Kansu, şöyle devam etti:
"Mostar Köprüsü ve çevresi Bılagay Saraybosna’da sayamayacağım bir çok cami kilise, sinagog Osmanlı tarihi eserleri doğası 1984 kış Olimpiyatları burada yapıldı. Saraybosna'da 20 dakika uzaklıktaki dağlarda olimpiyatların yapılması, Bosna Hersek ve Saraybosna adına söylenebileceklerin bir kısmıdır."
FİYATLAR UYGUN
Bosna-Hersek’e Türkiye’nin her kesimden insanların geldiğini ifade eden Kansu, bunda ülkenin Türkiye'ye çok kısa mesafede olmasının etkili olduğunu anlattı.
Seyahatlerin 1.5 saatte sürdüğünü kaydeden Kansu, "Türklerden vize istenmiyor. Konaklama, yeme, içme, araba kiralaması her şeyi çok ucuz. Bu nedenle Türk insanı hafta sonunu yıllık izinlerini değerlendirmek için Bosna Hersek‘i tercih ediyor" ifadelerini kullandı.
KÖRFEZ ÜLKERİNDEN TALEP VAR
Son yıllarda Körfez ve Arap ülkelerinden de Bosna Hersek’e ilginin arttığını vurgulayan Kansu, yine Uzakdoğu’dan Çin, Tayvan, Kore ve Japonya'dan Bosna Hersek'e turistlerin geldiğini dile getirdi. Kansu, bu turistlerin bir kısmının Hırvatistan’a Zagrep’e geldiğini ve Saraybosna üzerinden döndüğünü de ekledi.
HAFTADA 21 SEFER
THY’nin 5 yıl önce hafta sadece 5 sefer yaptığını hatırlatan Kansu, şunları söyledi:
"Geçen yıl ilk defa seferleri 18’e çıkarttık. Bu yıl yaz tarifesinde Atatürk Havalimanı’ndan 18, 2 Mayıs’tan itibaren de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 3 olmak üzere toplam 21 seferimiz oldu. Arzda büyük bir artış oldu. Ortalama doluluk oranımız yüzde 80."

FOTOĞRAFLI