TÜRKİYE'deki seçimleri değerlendiren İspanya’nın en büyük gazetelerinden 'El Pais', "Erdoğan, otoriterliğe kaymasını sandıkta meşrulaştırdı" başlığı ile okuyucularına duyurdu. Gazete, Türk liderin pragmatik yapıdan tutucu ve otoriter bir çizgiye ulaştığını, bunda kırsal kesimden alınan oyların belirleyici rol oynadığını belirtti.
"ERDOĞAN GÜCÜNÜ SAĞLAMLAŞTIRDI"
Ülkenin ikinci büyük gazetesi El Mundo, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferi ile gücünü daha da sağlam bir hale getirdiğini yazdı. Gazete, Erdoğan’ın balkon konuşmasında yaptığı sözlere de değinerek, "Başbakanın görüşüne göre Türkiye’de olan demokrasi batı dünyasında yokmuş" cümlesine atıfta bulundu. Gazete ayrıca başbakanın son dönemlerde sık kullandığı &Pensilvanya' sözüne de açıklık getirerek Gülen ile ilgili okuyucularına bilgiler verdi.
LA VANGUARDİA: YÜZDE 98.1 KATILIM İLE GELEN ZAFER
İspanya’nın diğer önemli bir gazetesi La Vanguardia, yerel seçimlerdeki katılımın yüksek olmasını başlığına çıkartarak iktidardaki Ak Parti’nin bu seçimlerin kesin galibi olduğunu ifade etti. Gazete, seçimlerde çıkan olaylara da yer vererek Türkiye’de kanlı bir seçim yaşandığını yazdı.
ABC: ERDOĞAN VE HÜKÜMETİ ZOR BİR SEÇİM SINAVINDAN BAŞARIYLA ÇIKTI
İspanya’nın muhafazakar gazetelerinden ABC, "Ne hükümet karşıtı eylemler, ne yolsuzluklar, ne de baskıcı karakterine karşı eleştiriler Erdoğan’ı durdurdu" yorumunda bulunarak başbakanın kırsal kesimin yıldızı olduğunu savundu.
EL PERİODİCO: ERDOĞAN’IN PARTİSİ ŞİKAYETLER VE MANİPÜLASYONLARLA KAZANDI
Katalanların önemli gazetelerinden El Periodico Ak Parti’nin şikayet ve manipülasyonların yoğun şekilde yaşandığı bir seçimden galip geldiğini yazdı. Gazete, başbakanın tutucu ve otoriter yapısının bu seçimlerden sonra nasıl bir hal alacağının yakından izleneceğine de yer verdi.

MÇ(AÖ/İD)