İSVİÇRE'nin yüksek trajlı gazetelerinden Le Matin, Türkiye'de 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonları "Bir yolsuzluk skandalı devlet başkanına sıçradı" başlığı ile duyurdu.
Gazete, Türkiye'de mahkemenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakın 2 bakanın oğlunu rüşvet aldıkları iddiasıyla tutukladığını yazdı. Gazete, şöyle devam etti:
"Bu tutuklamalar emsali bulunmayan bir yolsuzluk skandalının parçası olarak görülüyor. Bu büyüklükteki bir yolsuzluk skandalının 2002 yılından beri, İslami- Muhafazakar hükümetin başında bulunan Erdoğan'a kadar uzanması ilk kez yaşanıyor. Yargıçlar ayrıca uluslararası ambargo altında olan İran'a yasa dışı olarak altın ticareti uygulaması yapan İran- Azarbaycanlı bir işadamı olan Reza Zerrab'ı da tutukladı. Büyük bir kamu bankası olan Halkbank CEO'sunu da rüşvet almak suçlaması ile tutukladı. 4 ay sonra Türkiye'de yerel seçimler yapılacak. Bu seçimler öncesi 17 üst düzey polisin görevden alınması bu olayın varlığının kanıtlanmasıdır. Mayıs ayında ülkeyi sarsan hükümet karşıtı Gezi olaylarının arkasından bu skandalı Başbakan, komplo teorisi olduğunu iddia ederek devlet içinde devlet olduğunu ifade etti."
  ZA(AÖ/İD)