- 'DİSKOTEKLER kralı' olarak tanınan iş adamı Yahya Fırat, Türkiye'de iş yapmanın zorluklarını anlatarak, turizm sektöründeki Alman yatırımcıların en büyük korkusunun karşılıksız çekler olduğunu söyledi.
Almanya'da diskotekler kralı olarak tanınan ve Antalya'da beş yıldızlı oteli bulunan iş adamı Yahya Fırat, turizm sektöründeki Alman yatırımcıların en büyük korkusunun karşılıksız çekler olduğunu ifade etti. Fırat, Türkiye'deki bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarının iş toplantılarını organize eden acentelerin verdiği çeklerin karşılıksız çıktığını belirtti. Devletin bu tür firmalarla hala iş yapmaya devam ettiğini ve bunların turizm sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarının mağduriyetine neden olduğunu belirten Yahya Fırat, yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını istedi.
Almanya'da 35 yıldır iş yaptığını ve şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmadığını dile getiren Fırat, şunları söyledi:
"Türkiye'de bazı acenteler kamu ihalelerine girerek bize gruplar getiriyorlar ve karşılığında çek veriyorlar. Ancak bütün otelcilerin derdi bu çeklerin bazılarının karşılıksız çıkması. Bunun sebebi Türkiye'de karşılıksız çekin doğru dürüst bir cezasının olmaması. Bu durumda bizler mağdur oluyoruz. En son böyle bir anlaşma sonucu bize kamu görevlileri gelmeye başladı. Ancak aracı şirketten para alamadığımız için müşteri alımını durdurarak paramızı istedik. Gelen tüm kamu görevlilerinin ismi var ve acente anlaşmaları elimizde. Böyle şirketler nasıl oluyor da hala devlet ihalelerine girebiliyorlar."
Bu konuda bir çok kişinin mağdur olduğunu sözlerine ekleyen iş adamı Yahya Fırat, bu tür sorunların Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yabancı iş adamlarının piyasadan çekilmesine neden olabileceği görüşünü savundu. MZ(SS)