YAZ mevsiminde Avrupalılar'ın birinci tercihi olan Türkiye, kışın da tercih edilmeye başlandı. Başta Almanlar olmak üzere birçok Avrupa ülkesi insanı artık kışın Kanarya Adaları ve Tunus yerine Türkiye'yi tercih ediyor. Tercih edilen bölgenin başında Antalya gelirken bu durum Türk turizmcilerin yüzünü güldürüyor.
TÜRKİYE, KANARYA ADALARINI YAKALAR
Kanarya Adaları ile Tunus'un Almanların kışın tatil yaptığı yerler olduğunu söyleyen Trion Seyahat Acentesi'nin sahibi Bünyamin Şereflioğlu, Türkiye'nin son yıllardaki hamlesiyle bu tercihin değişmeye başladığını dile getirdi. Birkaç yıl içinde kışın Türkiye'nin Kanarya Adaları ile aynı seviyeye geleceğini belirten Şereflioğlu, "Önceden Avrupalıların tercihinde kışın Türkiye'ye gitmek yoktu. Genellikle Kanarya Adaları ve Tunus'u tercih ederlerdi. Hatta Türkiye'ye gitmek isteyen turistler açık otel bulamazdı. Ancak son yıllarda Türkiye bu konuda çok yol aldı. Artık Antalya'da oteller her zaman açık. Hizmet çok iyi ve kaliteli. Avrupalılar tercihlerini Türkiye'den yana yapmaya başladılar. Bir kaç yıl sonra Kanarya Adalarını yakalarız" dedi.
ALMANLAR'IN TERCİHİ TÜRKİYE
Geçen yıl Almanların tatil için Türkiye'yi tercih ettiğini, İspanya ve Yunanistan'ı geride bıraktığını vurgulayan Bünyamin Şereflioğlu, "2014 yılında da Türkiye'ye inanılmaz talep var. Türkiye bir numara. İspanya ve Yunanistan'ı geçti. Yeni oteller, hizmet ağının genişlemesi turistleri çekiyor. Türkiye'deki oteller kendilerini yeniledi. Bundan dolayı bu yıl fiyatlar yüzde 10 dolayında arttı. Almanlar bu konudan şikayetçi. Ama yine de tercihleri Türkiye" diye konuştu.
TÜRKİYE OFİSİ KURULDU
Türk turizmci Bünyamin Şereflioğlu, Bremen Havaalanı'nda sadece Türkiye'ye yönelik tatil rezervasyonlarının yapıldığı ofisi açtıklarını söyledi. Şereflioğlu, Türkiye'ye bilet alan veya Türkiye'den rezervasyon yaptıran müşterilerine ücretsiz Türk yemeği verdiklerini de sözlerine ekledi.

MU(SS)