DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmesi ve sınırları açması için Dağlık Karabağ sorunun çözülmesinin şart olduğu söyledi.
Davutoğlu, bugün Gence'de Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan dışişleri bakanlarının görüşmesinden sonra yapılan basın toplantısında sınırların açılması ile ilgili yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Davutoğlu, "Türkiye'nin konumu bellidir ve bu pozisyonda herhangi bir değişiklik yoktur. Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan'la sınırlar açılmayacak" dedi.
ÜÇLÜ TOPLANTISI SONA ERDİ
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri bakanlarının Gence kentinde yapılan üçlü görüşmesi sona erdi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Maya Pancikidze bugün Azerbaycan'a geldi. Gence'de Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye Dışişleri bakanlarının öncelikle ikili, sonra üçlü görüşmeleri gerçekleşti. Yapılan üçlü görüşmede bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi konusu ve daha önceki toplantılarda alınan kararlar gözden geçirildi. Görüşme kapsamında ayrıca ikili ve bölgesel konular kapsamlı bir şekilde değerlendirildi ve bölgesel istikrar ile güvenliğin pekiştirilmesi konularında fikir alışverişi yapıldı.
Azerbaycan'da bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ilki 8 Haziran 2012 tarihinde Trabzon'da, ikincisi ise 28 Mart 2013 tarihinde Batum'da düzenlenmişti. Görüşmelerin ardından bakanların ortak basın toplantısı yapması ve Gence Deklarasyonu kabul etmesi bekleniyor. Ayrıca, Gürcistan'ın Gence'de yeni konsolosluk binasının açılış töreni de olacak. Bakanların açılış törenine katılması bekleniyor.

AK(AÖ/İD)